Una càmera en un plató de Telecinco

No només Antonio David: Mediaset ha de pagar 300.000 euros a un altre famós

Mediaset ha rebut una agra notícia que li suposarà un gran desemborsament econòmic

El grup Mediaset ha estat condemnat a pagar 300.000 euros a Nico Abad pel seu acomiadament de caràcter improcedent. El grup audiovisual s'està veient afectat pels moviments que duu a terme. Com a empresa, cerca el benefici i aquells aspectes que l'ajudin a créixer i evolucionar dins de l'àmbit comunicacional.

En els últims temps està duent a terme un gran nombre de moviments per a recuperar l'audiència que està perdent progressivament. Aquests s'han accentuat recentment a causa de les males dades d'audiència que ha collit durant la temporada estival.

Així i tot, hi ha determinades tàctiques que les duen a terme com a resposta a altres fets allunyats de la quota de pantalla. El cas de Nico Abad posa en relleu altres motius d'aquesta mena de decisions.

Mediaset, condemnada a pagar una gran suma de diners a Nico Abad

Per tots és sabut que la cadena és una de les empreses audiovisuals que més diners mou i disposa en les seves arques. Per això, no els tremola el pols a l'hora d'acomiadar a algú, encara que això suposi una condemna monetària.

Així i tot, amb total seguretat, no serà del seu grat haver de donar grans sumes de diners als qui han decidit acomiadar. Molts aconsellen i opinen que haurien d'estudiar la situació i preveure les conseqüències abans de fer el pas.

La nova sentència a la qual ha de fer front Mediaset sorgeix d'una demanda interposada per Nico Abad després del seu acomiadament. Aquest comptava amb diversos contractes amb la cadena per a treballar com a presentador, col·laborador i comentarista, entre altres. També com a presentador principal del programa esportiu 'Deportes Cuatro'.

No obstant això, aquests tenien diverses clàusules que s'havien de complir de manera imperativa. Entre elles figurava l'exclusivitat amb el mitjà i sol·licitar permís per a realitzar campanyes de publicitat amb algunes marques.

La demanda matisa que aquests actes no van ser ocultats per l'afectat i que a causa del seu caràcter públic es tenia constància d'ells. A més, «les demandades operen en el sector, per la qual cosa raonablement no poden al·legar desconeixement» segons recull 'El Español'.

La condemna ha estat dictada per la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. La sentència s'ha elevat a ferma, ja que la cadena no ha presentat cap recurs ni al·legacions en el temps estipulat. De fet, ja ha dipositat la quantitat de 300.000 euros en la filial perquè el jutjat de primera instància procedeixi a la seva execució.

Un altre dels casos més cridaners va ser l'acomiadament d'Antonio David Flores després de l'emissió del documental.

L'excol·laborador era present en el plató de 'Sálvame' quan es va anunciar que, l'endemà, s'estrenaria un format amb la seva exdona de protagonista. La notícia no va ser ben rebuda, i fins i tot va qüestionar la veritable motivació d'aquesta.

L'endemà es va anunciar que l'andalús ja no formava part de l'espai vespertí a causa del relatat en la docu-sèrie. Això va fer que aquest emprengués accions legals contra la productora per acomiadament improcedent. Amb el temps, un jutge li ha donat la raó i ha condemnat a la cúpula a indemnitzar-lo amb més de 80.000 euros.

La cadena està travessant un dur moment en el qual reben males notícies constantment. Així i tot, intenten sobreposar-se i fer front a tots els fronts que tenen oberts i aconseguir consolidar-se de nou com la primera opció.

Ara mateix estan duent a terme una sèrie de moviments en la graella per a estudiar l'acolliment del públic. Així mateix, estan realitzant modificacions en les plantilles dels formats per a aconseguir l'efecte 'crida' dels seguidors de les xarxes socials. Mediaset haurà d'analitzar la situació prèviament abans que continuï sent assotat per notícies indesitjades.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.