Reacció urgent de Telecinco després dels pals rebuts per la tornada de Matamoros

El col·laborador va tornar a la seva feina tot i haver estat contacte estret de Paz Padilla, positiva de Covid-19

El col·laborador Kiko Matamoros al plató de 'Sálvame'
Kiko Matamoros va acudir al plató de 'Sálvame' tot i ser contacte estret de Paz Padilla | Telecinco

Mediaset ha hagut de donar la cara per aclarir la polèmica sorgida al voltant de la presència de Kiko Matamoros aquest divendres a 'Sálvame'. El col·laborador s'ha assegut a la seva butaca 24 hores després de mantenir contacte estret amb Paz Padilla, que ha donat positiu en coronavirus.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Tal com va succeir durant la primera onada de la pandèmia, quan Marta López es va contagiar i va posar en quarantena gairebé mig equip del programa, en aquesta ocasió s'esperava que els tertulians que haguessin coincidit amb Padilla en el seu últim dia de programa també fessin una quarantena d'almenys deu dies, en compliment del protocol sanitari.

Ara bé, la presència de Kiko Matamoros al plató de 'Sálvame' ha sorprès molta gent, i ha provocat una onada de comentaris a les xarxes socials. La polèmica ha estat especialment àcida, ja que no són pocs els que han posat en dubte el compliment dels protocols sanitaris per part de la cadena i els seus treballadors.

Matamoros va anar al plató de 'Sálvame' després del positiu de Paz Padilla

Paz Padilla va acudir a plató de 'Sálvame' per última vegada el passat dimecres 10 de març. Un dia després, la presentadora gaditana confirmava a través del seu compte d'Instagram una notícia que ja feia unes hores que circulava a xarxes socials: havia donat positiu en coronavirus. «M'he fet la prova i m'han sortit els antígens positius. Després, per protocol de 'La Fàbrica de la Tele', m'han fet dues PCR per assegurar-me. I efectivament, he donat positiu en Covid», relatava l'actriu i humorista.

La presentadora també va anunciar que no podrà tornar a la televisió fins que doni negatiu a una PCR i que romandrà 15 dies confinada a casa seva, i aïllada en una habitació per a evitar contagiar als que conviuen amb ella. Es tracta d'un protocol sanitari que ha de complir la mateixa Padilla, però que també haurien de seguir els seus companys de treball que aquell dimecres van mantenir «un contacte estret» amb ella.

Incompleix 'Sálvame' el protocol sanitari?

El protocol del Ministeri de Sanitat recomana que, en aquests casos, les persones que van estar en contacte estret amb el positiu han de romandre aïllades, preferentment a la seva habitació, guardant quarantena «durant deu dies des de l'últim contacte». A més, en els 4 dies següents s'ha de vigilar la seva evolució, per si apareix algun símptoma compatible amb la malaltia.

Cal recordar que un «contacte estret» és aquell que es produeix quan la persona està «en el mateix lloc, a menys de 2 metres de distància, sense mascareta i durant un temps total acumulat de més de 15 minuts en 24 hores» que la persona contagiada, una cosa que succeeix amb freqüència en els platós de televisió.

Potser per aquesta raó, algunes col·laboradores que van compartir escenari amb Paz Padilla durant la tarda de dimecres van decidir no tornar a la feina. Va ser el cas de Belén Esteban i Mila Ximénez que, de fet, com que són persones de risc sempre s'han mostrat molt cauteloses amb el virus. No obstant això, les alarmes van saltar divendres, quan Kiko Matamoros es va asseure, com és habitual, a la seva cadira de col·laborador.

Mediaset es defensa de les crítiques per incompliment del protocol sanitari

Aquesta decisió del programa ha fet esclatar els espectadors de Telecinco, que han criticat durament els responsables de la cadena i el format pel seu suposat incompliment dels protocols sanitaris. «Fem visible la irresponsabilitat de la direcció de 'Sálvame' per permetre que Kiko Matamoros estigui en plató després d'haver estat en contacte directe amb @pazpadilla que és positiu en Covid», escrivia un usuari a Twitter. «Es passen les normes pels folres», afegia un altre.

Davant l'onada de crítiques, Mediaset ha sortit al pas amb unes declaracions recollides per la revista 'Setmana', per a reivindicar el seu compromís amb el compliment dels protocols sanitaris i lamentar que «en xarxes s'estiguin criticant coses constantment». «Seguim uns protocols de sanitat molt estrictes i s'han seguit ... S'han complert tots els protocols», han indicat a la revista des del Gabinet de Premsa de Mediaset .


Comentaris

envia el comentari