Muntatge fotogràfic de Mercedes Milà i Verónica Forqué.

Mercedes Milá parla clar: diu el que molts pensen sobre la mort de Verónica Forqué

Mercedes Milá ha estat molt contundent i sincera en comentar la tràgica mort de l'actriu

Mercedes Milá està commocionada, com tothom, per la mort de Verónica Forqué. La pèrdua de l'actriu ha estat inesperada i sobtada, ningú s'esperava que acabés així.

La periodista no ha dubtat a parlar sobre els fets. És més, com acostuma a fer, ha estat contundent i clara.

Primer pla de Verónica Forqué pres a una sessió de fotos
Mercedes Milá s'ha mostrat molt trista per la mort de Verónica Forqué. | EUROPA PRESS

De fet, a dit allò que moltes persones pensen, però no s'atreveixen a manifestar. Ha posat èmfasi en la importància que té la salut mental i els tractaments per poder fer front als problemes o les malalties relacionades.

Mercedes Milá parla de la mort de Verónica Forqué

En un acte públic, la premsa s'ha apropat a Mercedes per preguntar-li què pensa de la mort de l'actriu. Tan sincera com sempre, ha contestat: «Estic molt malament, molt trista i, a sobre, em sento impotent. Impotent perquè fins on he llegit, que ha estat molt, em preocupa especialment que fes tant de temps que ella estava malament».

«Fins i tot el fet que intentés suïcidar-se abans i no ho hagués aconseguit. Sembla mentida que no hagi pogut posar-se en mans d'algú suficientment bo per evitar-ho. Ho sento amb tota la meva ànima, de veritat». 

Primer pla de la periodista i presentadora Mercedes Milá.
Mercedes Milá ha parlat del seu problema de salut mental. | GTRES

Mercedes Milá destaca la importància de la salut mental

El fet que Verónica s'hagi pres la vida per la seva fràgil salut mental, després de diverses garrotades, ha provocat que Mercedes incideixi en el tema. Sí, ha establert la importància de donar més visibilitat a la salut esmentada.

«Arriba un punt que t'adones que a Espanya es mor més gent per suïcidi que per accidents de cotxe. Aleshores, sí que la salut mental és un tema molt important. Doncs cal tractar-ho».

En aquest punt, la periodista ha parlat del seu cas personal. Com ja ha explicat alguna vegada, va afrontar una dura sotragada en aquest sentit fa un temps.

«El més important de tot és tenir salut, per sobre de tot, i feina. Aleshores, com que he tingut feina i salut, he tingut bons moments i altres estonetes no tant. Ho dic perquè he patit alguna crisi depressiva, cosa que ja sabeu».

«És una malaltia que puja i baixa, perquè et penses que estàs perfectament i, de sobte, torna a aparèixer. Però ara, per sort, estic molt bé. Les recaigudes només tenen una solució i són pastilles, és a dir, allò que et diu un psiquiatre».

De la mateixa manera, ha reconegut que, davant d'una situació d'aquesta mena, a més de la medicació, «tu també et busques la vida. Ho fas amb meditació, amb esport. L'esport és molt important, sobretot en el meu cas».

Altres famosos que demanen prioritzar la salut mental

A més de Milà, hi ha altres famosos que, després de la mort de l'actriu, han reconegut obertament que han patit problemes de salut mental. Entre aquests hi ha Angy Fernández, que ha arribat a confessar que a 19 anys va tenir ansietat i depressió.

Així mateix, ha explicat que «fa molts anys que vaig a teràpia. Si ara em tornés a passar, tindria més eines».

Fins i tot, ha demanat empatia per part de tots davant els que tenen aquest tipus de problemes o malalties. En aquesta mateixa línia, Ana Milán ha escrit a xarxes: «A Espanya hi ha més de 10 suïcidis diaris. Cal parlar de salut mental, cal invertir, poder parlar de què et passa quan et fa mal l'ànima».

«I també cal començar a ser amables, més bondadosos, fer un gir a aquesta societat que clarament no funciona».