Primer pla del cuiner Alberto Chicote

El mètode de Chicote per perdre 40 kg en un any i mig sense jugar-se la salut

El cuiner ha passat dels 115 quilos als 75 i està gairebé irreconeixible

Tot i que Alberto Chicote sempre s'ha dedicat a la cuina, mai ha tingut una bona alimentació fins ara. De fet, més d'una vegada ha reconegut que el seu estil de vida no era gens saludable. Fins que un bon dia va decidir que havia arribat l'hora de canviar.

Així, en menys de dos anys, el conegut cuiner va arribar a aprimar-se de manera impressionant. Amb esforç, dedicació i constància va perdre al voltant de 40 quilos l'any i mig, dada que sorprèn.

Durant el procés del seu canvi físic, va arribar a ser víctima dels mal anomenats 'productes miraculosos'. «Per desgràcia, sempre hi ha algú disposat a jugar amb la salut dels altres», va lamentar. Ara bé, no ha dubtat a compartir el seu autèntic secret: la tècnica amb què ha aconseguit aprimar-se una barbaritat.

El mètode que li va fer perdre fins a 40 kg en menys de dos anys

Són molts els productes que et prometen miracles, però cal anar amb compte, ja que la majoria de vegades no són gens eficaços. Per això, el madrileny ha recomanat més d'una vegada posar-se en mans d'un especialista. I raó no n'hi falta, ja que la persona correcta que et pot ajudar per començar un canvi d'hàbits és un nutricionista.

El secret per perdre els quilos que li sobraven no va ser altre que millorar el seu estil de vida. Ell mai va creure, ni tampoc va seguir, cap 'dieta miracle', sinó que va decidir seguir «una bona alimentació, exercici, persistència...». «Jo he perdut 40 quilos, a poc a poc, sense pressa», va explicar a La Sexta.

A més de menjar molt més saludable, el cuiner es va atrevir a fer esport. Per exemple, les caminades de més d'una hora es van convertir en una rutina a la seva vida, aprofitant que té una pineda a prop de casa seva. Veure una sèrie mentre caminava a la cinta també ajudava, complementant els seus exercicis al gimnàs.

«No hi ha miracles»

Quan el canvi físic es va començar a notar, molta gent li va preguntar si s'estava «prenent alguna cosa». «No hi ha miracles, no hi ha productes que et facin així», ha explicat. Els resultats parlen per si mateixos: dels 115 quilos que pesava va passar als 75 quilos.

Per descomptat, en els moments més difícils va estar a punt de rendir-se, però va aguantar. «Cal anar al metge, consultar el cas de cadascú i posar-se en mans d'un professional sempre», va insistir el famós.

Imatge d'Alberto Chicote.
El cuiner va aconseguir perdre 40 quilos en menys de dos anys | GTRES

Consells per perdre pes de forma saludable

Segons els nutricionistes, la clau per perdre pes és combinar exercici físic amb una bona alimentació. A continuació, t'expliquem algunes de les dietes més sanes i efectives que pots seguir:

1. La dieta mediterrània

És molt que probable que hagis sentit parlar-ne més d'una vegada. La dieta mediterrània és la que més aconsellen els científics.

En aquesta dieta tradicional, és habitual consumir altes quantitats de fruites i verdures, peix, llegums, oli d'oliva i cereals integrals. També és aconsellable el consum de llet, formatge i fruits secs.

Imatge d'una persona netejant un tomàquet.
Les fruites i verdures són els aliments que no poden faltar a la dieta mediterrània | Getty Images

Per contra, en aquesta dieta s'intenta reduir el consum de carn vermella, sucres i greixos saturats. No cal ni dir que els aliments ultraprocessats, que no són gens sans, no són part d'aquesta dieta.

2. La dieta flexitariana

El flexitarianisme és una nova tendència que cada vegada està més de moda. És una dieta vegetariana  que permet, ocasionalment, consumir aliments d'origen animal.

És una dieta ideal per perdre pes, ja que està basada fonamentalment en aliments verds. Destaca el consum de fruites i proteïnes vegetals, encara que també permet els lactis i els ous. De vegades, també accepta la carn, però aquesta es menja en petites quantitats.

3. La dieta de la Clínica Mayo

La Clínica Mayo ha estat reconeguda com el millor hospital dels Estats Units. La seva tasca en l'àmbit de la investigació, així com els nutricionistes de la institució, van elaborar una dieta estandarditzada per perdre pes de forma sana i segura.

Aquesta rutina és més lenta que les anteriors, de manera que els canvis físics no són tan ràpids d'observar. L'objectiu que persegueix aquesta dieta és ajudar a baixar l'excés de pes canviant hàbits que puguin afectar la salut per altres que siguin més beneficiosos.

Dona en un bosc.
La dieta de la clínica Mayo proposa mitja hora d'exercici diàriament | Getty Images

De la mateixa manera que la dieta mediterrània, la base clau d'aquesta dieta també és menjar més fruites i verdures. A més, perquè els resultats siguin efectius, l'alimentació ha d'anar acompanyada d'un exercici diari (concretament mitja hora al dia).

La constància de mantenir una correcta alimentació (a més de practicar exercici) t'ajudarà a perdre pes. T'animem que provis alguna de les dietes.