Nou terratrèmol a Telecinco: un ex concursant de 'GH', a un pas de la presó

Ha estat acusat de liderar una xarxa criminal d'adquisició i venda de telèfons mòbils

El logo de Telecinco als estudis de la cadena
Nou terratrèmol a Telecinco: un ex concursant de 'GH', a un pas de la presó | Cedida

Un nou terratrèmol sacseja Telecinco. La companyia dirigida per Paolo Vasile s'ha vist novament esquitxada per delictes comesos per personatges vinculats a la cadena d'alguna forma.

En aquest cas, ha estat un ex concursant de 'Gran Hermano' el que ha centrat totes les mirades, ja que aquesta setmana s'enfronta a una complicada batalla judicial que està a punt de portar-lo a la presó.

Es tracta de Miguel Ángel Pulpillo, concursant de la vuitena edició del programa, que ha estat acusat de liderar una xarxa criminal d'adquisició i venda de telèfons mòbils descoberta l'any 2016, deu anys després de la seva sortida de 'Gran Hermano'.

Miguel Ángel Pulpillo, concursant de la 8a edició de 'GH', a punt d'anar a presó

Miguel Ángel Pulpillo està amb l'aigua al coll. Aquesta setmana, l'ex concursant de 'Gran Hermano' ha prestat declaració en el judici que se celebra aquests dies a l'Auditori Guadalquivir del Palau de Fires i Congressos de la capital andalusa, segons explica 'El Español'.

En la vista, l'ex concursant de Telecinco ha negat qualsevol implicació en aquesta xarxa delictiva i ha rebutjat els càrrecs que se li imputen, entre ells el delicte d'estafa.

Quatre anys després d'ocórrer els fets, els tribunals de Jaén intenten esclarir la trama fraudulenta en la venda de terminals de telefonia mòbil que va ser batejada per la Guàrdia Civil com a 'Operació Kraken'.

La denúncia presentada per la Fiscalia acusa Miguel Ángel Pulpillo de ser el líder d'un entramat criminal dedicat a realitzar falses portabilitats entre companyies amb la finalitat de comercialitzar mòbils de tercers.

Miguel Ángel Pulpillo, acusat de liderar un entramat criminal amb 21 implicats

Segons assegura el document, l'ex concursant de Telecinco tenia relacions amb diversos comercials dedicats a captar clients de telefonia en diferents municipis. Als clients se'ls oferia la possibilitat de reduir la seva factura de mòbil i obtenir terminals a bons preus. En acceptar l'oferta, els clients proporcionaven totes les seves dades personals, factures i números de compte als membres de la xarxa, que es feien passar pels clients per a simular que volien donar-se de baixa, la qual cosa es coneix com a falsa portabilitat.

Per a evitar la marxa dels seus clients, les companyies telefòniques oferien descomptes i telèfons que anaven a parar a la botiga de Miguel Ángel Pulpillo, a Rus, per a després ser venuts i obtenir els beneficis.

Segons l'escrit del Ministeri Fiscal, consultat per Europa Press, el comportament delictiu d'aquesta organització va suposar un perjudici econòmic de més de 69.000 euros a dues companyies de telefonia mòbil que operen a Espanya.

Quan es va descobrir l'entramat l'any 2016 va haver-hi desenes de detinguts, encara que finalment s'asseuran en el banc dels acusats el presumpte líder de la banda i altres 21 persones acusades de participar en l'estafa.

Fins al moment, 7 implicats en el cas ja han decidit reconèixer la seva participació en els fets, mentre que l'ex concursant de Telecinco continua defensant la seva innocència, assegurant que només exercia d'assessor perquè els clients poguessin triar la tarifa més barata que s'ajustés a les seves preferències.

Mancant la sentència, la veritat és que aquest tipus de notícies dinamiten Telecinco i no deixen una bona imatge de la classe de persones que acudeixen a la cadena. Cal recordar que, en aquests moments, 'Gran Hermano' anònim està cancel·lat després del boicot publicitari succeït arran del cas Carlota Prado, que va patir un presumpte abús sexual per part d'un dels seus companys del concurs mentre tots dos participaven a 'Gran Hermano Revolution' ('GH18').

A més, més recentment, els concursants de 'La isla de las tentaciones 2' Jesús i Diego van ser acusats d'utilitzar les seves xarxes socials per a fer publicitat encoberta.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari