Les 17 pel·lícules imprescindibles de Netflix

Treu tot el suc d'aquesta plataforma a través dels seus millors llargmetratges
Un recull dels títols cinematogràfics més interessants de Netflix de gèneres variats, i sobretot de terror | The Drum

 

Aquesta plataforma digital ha anat guanyant protagonisme en els darrers anys, i a tot el planeta milers d'amants de les bones sèries, dels bons documentals i del bon cinema ja en gaudeixen. A banda d'oferir un catàleg enorme de sèries i documentals molt interessants i de molts gèneres variats, cal destacar la seva oferta cinematogràfica, amb grans títols de totes les èpoques.

 

En aquest sentit, avui volem recopilar les pel·lícules imprescindibles que pots veure a través d'aquesta coneguda plataforma. Primer de tot, parlarem dels 12 films de Netflix que hauries de veure alguna vegada, i després ens centrarem en els 5 millors llargmetratges de terror que hi trobaràs.

 

 

Les 12 millors produccions cinematogràfiques de Netflix 

Si encara hi ha algú que té la gosadia de dir que «a Netflix únicament hi ha sèries i prou» o «a Netflix no hi ha cap pel·lícula que valgui la pena», demostra-li que s'equivoca amb aquest recull de grans produccions cinematogràfiques de la plataforma.

 

12. Scarface, de 1983

La pel·lícula ens parla d'un immigrant cubà anomenat Tony Montana, que decideix traslladar-se a Miami amb una sola finalitat: esdevenir el principal gàngster de la ciutat, a través del fet de poder controlar el comerç clandestí de la cocaïna. De mica en mica Montana, amb l'ajuda d'un amic, entrarà a l'univers del crim organitzat de la capital de Florida. 

 

Sense cap mena de dubte, es tracta d'un dels films més rellevants de la plataforma, que també ha esdevingut una obra crucial de les pel·lícules de gàngsters de finals del segle XX. 

 

11. Good Will Hunting, de 1997

Aquesta història ens parla d'en Will, un noi jove que prové d'una família molt humil i que té una habilitat sorprenent per a les matemàtiques. En Will té feina a la consergeria de la prestigiosa Universitat de Massachusetts i, en el moment en què soluciona un problema d'àlgebra de la pissarra d'una classe del centre educatiu de les que neteja, s'haurà d'enfrontar al dilema de seguir amb la seva vida com fins aleshores o de posar-se a estudiar de debò per treure profit del seu gran potencial.

 

El drama que representa 'Good Will Hunting' va aconseguir dos premis Òscar: un al millor actor per a Robin Williams com a professor del noi, i un al millor guió, de Matt Damon i Ben Affleck

 

10. Easy Rider, de 1969

En aquesta producció cinematogràfica de Dennis Hopper, veiem com dos motoristes volen travessar els Estats Units sobre dues rodes. Al llarg del seu periple, aniran trobant tota mena de persones ben singulars i també es toparan amb les autoritats policials, que els van al darrere.

 

Aquest film, amb la seva aposta tan innovadora en aquell moment —un viatge a l'interior de la trama—, es considera que és una de les produccions precursores de les 'road movie'. Actualment, els cinèfils poden gaudir-ne a la plataforma Netflix.

 

9. E.T., l'extraterrestre, de 1982

Un extraterrestre de petites dimensions queda ben desorientat a la Terra, perquè els seus companys han marxat i l'han deixat allà. Per sort, aconseguirà refugiar-se a casa d'un nen que decidirà ocultar-lo per tal que les autoritats dels Estats Units no puguin trobar-lo. Amb l'ajuda dels seus amics i dels seus germans, el nen traçarà un pla perquè l'E.T. pugui tornar a casa amb els seus.

 

Aquesta producció magistral de Steven Spielberg mostra els singulars vincles d'amistat que s'estableixen entre un infant i un extraterrestre, i avui en dia continua essent un dels grans films de la història que han commogut generacions i generacions d'espectadors. Una prova d'això és que avui en dia Netflix l'inclou dins del seu catàleg.

 

8. Despertar, de 1990

'Despertar' ens mostra com un neuròleg de gran prestigi posa a prova un nou tractament revolucionari que té la intenció de mitigar els símptomes dels pacients amb una classe d'encefalitis molt concreta que fa que vagin perdent facultats fins al punt d'acabar en estat vegetal. 

 

Així, la llista de produccions cinematogràfiques imprescindibles de Netflix també compta amb un drama molt commovedor al voltant de les malalties degeneratives, dins del qual també actuen dos actors que es complementen de manera espectacular: Robert de Niro, que fa el paper de pacient que va experimentant una petita millora, i Robin Williams, que encarna el doctor que s'esforça per mirar de trobar un tractament efectiu per a la malaltia. 

 

7. Els caçafantasmes, de 1984

Es tracta d'una producció mítica que està dedicada als emprenedors. Ens parla de tres personatges experts en parapsicologia que no aconsegueixen la beca d'investigació que havien demanat. Com que viuen circumstàncies molt complicades, creen una nova empresa que és la que també dona el nom a la pel·lícula, centrada a gestionar i aniquilar els esperits malignes que troben a la seva ciutat.

 

Aquest clàssic dels vuitanta segueix a la memòria col·lectiva i és interessant per a qualsevol persona que tingui ganes de passar una estona ben entretinguda.

Agafa crispetes i gaudeix d'aquest recull de llargmetratges que no et pots perdre | cedida

 

 

6. La profecia, de 1976

T'agrada el cinema de terror? El catàleg de Netflix també compta amb pel·lícules molt interessants d'aquest gènere. Richard Donner és el director d'aquesta perla, que parla d'un matrimoni que pateix la pèrdua del seu fill la nit en què neix. L'home del matrimoni, Robert Thorn, amaga la veritat a la seva dona per por d'enfonsar-la i decideix adoptar un altre nadó orfe del qual no sap res, sense que ningú ho sàpiga. 

 

El nadó adoptat, que no se sap d'on prové realment, va creixent i, a poc a poc, es produeixen diverses tragèdies que colpeixen la família. Finalment, hauran d'acabar reconeixent que hi ha alguna cosa que no va bé amb el petit, que du el nom de Damien. 

 

Ho vas passar malament amb el film 'L'exorcista'? Doncs 'La profecia' no serà menys i et farà passar una estona terrorífica.

 

5. Full Metal Jacket, de 1987

Ens mostra el procés d'entrenament de diversos reclutes que s'estan preparant per tal de poder formar part del cos de la Marina. El sergent Hartman serà l'encarregat d'entrenar-los amb una mà de ferro a través de mètodes extremadament durs que tenen la finalitat d'enfortir-los el caràcter. En especial, hi haurà un dels reclutes que patirà les conseqüències d'aquest entrenament tan bèstia. 

 

'Full Metal Jacket' ofereix una perspectiva molt personal de Kubrick al voltant de la guerra del Vietnam a través de la qual es pot gaudir sense cap mena de dubte d'una gran producció cinematogràfica a la plataforma Netflix.

 

4. Pulp Fiction, de 1994

En aquesta mítica producció, un maletí i el contingut misteriós que transporta desencadenen una història farcida de personatges de tota mena que queden connectats d'una forma ben inesperada.

 

El mestre Quentin Tarantino dirigeix amb molta habilitat aquesta pel·lícula plena de traïcions en què participen, entre altres personatges secundaris de primera, un parell de sicaris, un boxejador contractat per un mafiós i la dona d'aquest mafiós.

 

3. Sleepers, de 1996

La Cuina de l'Infern és un barri marginal de la ciutat de Nova York dins del qual viuen quatre nois que duen a terme una bretolada que gairebé acaba amb la vida d'un home i que, per això, acaben ingressant en una presó per a menors. Dins d'aquesta presó, viuran un malson: els guàrdies del centre penitenciari n'abusaran sexualment i els sotmetran a tota mena de vexacions i pallisses

 

Una pel·lícula d'allò més colpidora al voltant d'un tema complex i delicat que, avui en dia, segueix molt vigent: els abusos que diversos treballadors dels centres d'acollida o de menors han comès contra els interns. De fet, n'hi ha molts que s'han mantingut en secret durant una bona pila d'anys i que han acabat donant-se a conèixer.

 

2. Lawrence d'Aràbia, de 1962

'Lawrence d'Aràbia' és una pel·lícula biogràfica magistral dirigida per David Lean que ens trasllada a l'època de la Primera Guerra Mundial, en concret a la zona del desert d'Aràbia. Thomas Edward Lawrence és un oficial britànic que és enviat allà i que, amb l'ajuda del seu col·lega Sherif, haurà d'entrar dins de les files de suport dels àrabs per tal de frenar els atacs dels turcs, molt recurrents.

 

Aquesta adaptació cinematogràfica de la història de Lawrence d'Aràbia, un personatge que va existir realment, es mereix estar al segon lloc del podi de la classificació, especialment per la posada en escena i l'èpica que conté, absolutament fascinants.

 

1. To Kill a Mockingbird, de 1962

Tot un clàssic que ens situa en una població petita del sud dels Estats Units durant els anys de la Gran Depressió. Allà, l'advocat Atticus Finch es proposa defensar un client de raça negra que és acusat d'haver comès una violació. Amb gran valentia, aquest advocat mirarà de combatre les conductes poc amistoses dels veïns del municipi i els prejudicis racistes de tot un jurat que, encara que no té proves consistents dels fets pels quals s'acusa l'home, ja gairebé l'ha sentenciat. 

 

Es tracta d'un al·legat molt poderós en contra de les acusacions sense fonaments i del racisme, que obté la primera posició en aquest rànquing de les pel·lícules imprescindibles que hi ha a Netflix. Més de mig segle després d'haver-se estrenat, 'To Kill a Mockingbird' segueix dins de les produccions cinematogràfiques que tot cinèfil ha de veure algun cop a la vida.

 

Els 5 llargmetratges de terror de Netflix que no et pots perdre

T'agraden les pel·lícules que fan por? No et preocupis, t'hem preparat un llistat amb les 5 produccions cinematogràfiques de terror més interessants de la plataforma, perquè en puguis gaudir i perquè passis una estona d'allò més esfereïdora.

 

5. The Ritual, de 2017

'The Ritual' està produïda per Netflix i ha sorprès gratament dins del gènere del terror convencional. Et farà passar molt bones estones, encara que no resulti extremadament original: un grup de quatre amics marxen d'excursió per tal d'homenatjar un altre amic que va traspassar justament un any abans. Quan s'endinsen en un bosc molt espès, s'adonaran que hi ha alguna presència estranya que els està perseguint i assetjant. 

 

4. El despertar dels zombis, de 2004

Es tracta, ni més ni menys, que d'un 'remake' de la cèlebre pel·lícula de l'any 78 'Zombie', dirigida per George A. Romero, una de les figures més rellevants del gènere. Un grup de supervivents d'una infecció que transforma les persones afectades en zombis, conformat per gent de tota mena, es refugia i viu com pot dins d'un centre comercial de grans dimensions. La situació, com es podia esperar, no es pot aguantar gaire temps.

 

Una pel·lícula que es pot trobar a Netflix i que els amants dels films de terror cal que vegin.

 

3. Verónica, de 2017

Aquest film es fonamenta en un cas que va passar de debò a Madrid, a principis de la dècada dels 90. La Verónica és una noia adolescent que juga al joc de la ouija i que, després d'això, comença a sentir-se assetjada per un esperit maligne, que se n'anirà apoderant. 

 

Es tracta d'una de les produccions cinematogràfiques de terror espanyoles més interessants dels darrers anys, que et farà patir de debò si la veus a les fosques.

 

2. The Witch, de 2015

Es tracta d'un llargmetratge imprescindible que té lloc durant els primers anys del segle XVII a Nova Anglaterra. En aquest indret, una família formada per persones cristianes es disposa a viure en una casa situada prop d'un bosc sospitós, dins del qual sembla que resideix un mal latent. Poc després de mudar-se a aquest lloc, tots els 5 membres de la família comencen a experimentar diverses tragèdies.

 

'The Witch' és un dels films de terror més interessants dels últims anys a Netflix, amb un estil minimalista ben poc comú en aquest gènere i una factura tècnica digna d'admiració.

 

1. The Thing, de 1982

'The Thing' és un film de ciència-ficció amb algunes dosis de terror dirigida pel gran John Carpenter i que constitueix tot un clàssic de la dècada dels 80.

 

En una estació de l'Antàrtida, les persones que hi treballen descobreixen un ésser molt estrany que s'ha mantingut congelat al llarg de més de 100.000 anys. Tot i que sembla que la criatura estigui adormida, s'acaba despertant i el seu aspecte va transformant-se a mida que va usurpant la identitat de les víctimes que deixa al seu pas, amb l'objectiu d'arribar a la civilització.

 

Aquesta joia constitueix la producció de terror més recomanable de Netflix.