URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Mònica Terribas, protagonista del moment més tens del 'Salvados Procés'

El presentador del programa, Jordi Évole, va fer una pregunta que va incomodar la catalana, tot creant uns minuts de crispació

Mònica Terribas protagonitza el moment més tens del programa 'Salvados' dedicat al procés
Mònica Terribas protagonitza el moment més tens del programa 'Salvados' dedicat al procés | La Sexta

Jordi Évole va convidar a cinc periodistes, al seu programa 'Salvados', de La Sextaper tal de parlar sobre com s'ha tractat en l'àmbit mediàtic del judici als presos polítics i del procés en general. Els convidats eren: Antonio García Ferreras, director de La Sexta; Vicente Vallés, periodista de programes informatius d'Antena 3; Mònica Terribas, presentadora del programa 'El matí a Catalunya Ràdio'; Lídia Heredia, presentadora del programa de TV3 'Els matins' i Josep Cuní, presentador del programa 'Aquí amb Josep Cuní' de SER Catalunya.

Durant aquesta entrevista conjunta amb els representants de diferents mitjans, va haver-hi moments de reflexió, d'autocrítica on cadascú va aportar el seu granet de sorra per tal de poder construir una visió global de com havien actuat els mitjans en relació amb el 'procés'.

En aquest cas Hereida va defensar TV3 argumentant que en molts casos «es parla de TV3 sense veure TV3» i va afegir, davant la pregunta d'Évole de si «hi ha manipulació a TV3» que a ella ningú li ha dit mai «com he de començar el meu programa, quins temes he de tocar, ni a qui he d'entrevistar».

Tensió entre Terribas i Ferreras

Terribas i Ferreras van viure el primer moment de tensió de la nit
Terribas i Ferreras van viure el primer moment de tensió de la nit | La Sexta

 

Évole va preguntar per les conseqüències que havia comportat el 'procés' i mentre Ferreras va explicar que «només sento dolor», Terribas li va contestar: «Doncs a mi no em passa això. En tots els conflictes que transformen hi ha una oportunitat per canviar les coses. Tots els canvis produeixen dolor».

D'altra banda, Ferreras també va aprofitar per qüestionar TV3: «Jo veig TV3. Allí només es parla d'Espanya en relació amb la baixa qualitat democràtica». Al seu torn Terribas li respon que «no és veritat» mentre que Ferreras afegeix: «No creus que hi ha molts catalans que consideren que TV3 no els representa?».

Évole pressiona Terribas perquè respongui a una incòmoda pregunta

El presentador de 'Salvados' va voler recordar a Terribas com va començar el seu programa matinal de Catalunya Ràdio el 20 de setembre de 2017, després que s'aprovés la moció sobre la independència: «Bona tarda, ciutadans i ciutadanes de la República de Catalunya». Després de reviure aquest moment, Évole va preguntar a Terribas com se sentia després de veure que alguns implicats en el procés li restaven importància a aquesta resolució parlamentària durant el judici

Terribas indica que «tècnicament la república havia estat aprovada al Parlament i el 155 no estava aplicat» i afegeix que «no he vingut al 'Salvados' per dir si m'han enganyat o no». Davant la insistència del presentador Terribas assenyala que «no jutjaré a gent que s'està jugant la vida en aquest Tribunal i que s'estan defensant». «No diré aquí ni ara qui em va enganyar i qui no em va enganyar pel que estiguin dient al Tribunal. Em sembla injust que facis aquesta pregunta».

En esmentar el terme 'injust', Évole contraataca dient que el sorprèn «que tu parlis de preguntes injustes. Tu que ho has preguntat tot, a tot el món i amb molta contundència». Finalment, va ser Cuní qui va sortir  al pas per intentar posar una mica de calma a la situació. 


Comentaris

envia el comentari