Tomás Sáez

Mor massa jove l'actor espanyol Tomás Sáez

Tomás Sáez va saltar a la fama gràcies al seu paper a 'El Milagro de P. Tinto'

Dol al món del cinema amb la mort de l'actor Tomás Sáez  als 66 anys. Sáez va ser un dels actors més consagrats del nostre país, participant en pel·lícules d'èxit com 'El Milagro de P. Tinto' o 'El oro de Moscú'.

Ha estat la Unió d'Actors i Actrius l'encarregada d'anunciar la trista notícia a través d'una publicació al compte oficial de Twitter. Es tracta d'una pèrdua més que se suma a la llarga llista d'actors espanyols que han perdut la vida des de començament d'any.

Mor Tomás Sáez, un gran actor del cinema espanyol

Si hi ha alguna cosa que caracteritzava Tomás Sáez era el seu fort caràcter. Un actor de «raça» els papers del qual encaixaven com un guant. Sempre fidel al seu inseparable bigoti, abundant i atapeït, no eren pocs els seus atacs d'ira a les pel·lícules en què va treballar.

Un dels seus papers mítics va ser l'inoblidable Pare Marciano a 'El Milagro de P. Tinto'. Un capellà replet de caràcter, que feia classes als seus alumnes amb mà dura, però que, com a espectadors, ens va conquistar a tots. 

Ara, amb tan sols 66 anys, el cine espanyol s'acomiada de Tomás amb unes sentides paraules a les xarxes socials. «Ens deixa l'actor madrileny Tomás Sáez. El nostre condol més sincer als familiars i amics de l'actor», publicava la Unió d'Actors i Actrius.

La publicació no ha trigat a obtenir reaccions dels seguidors que s'han mostrat consternats pel que ha passat. No han estat pocs els missatges reconeixent la tasca interpretativa del madrileny.

De moment, no ha transcendit la causa de la seva mort, però el buit que ha deixat al món de la interpretació ja és un fet.

Tomás Sáez va encarnar el famós Pare Marciano

No han estat poques les pel·lícules en què Tomás Sáez va treballar al llarg de la seva carrera cinematogràfica. El seu debut va ser a la dècada dels 80 i des de llavors ha acumulat fins a 56 llargmetratges.

Tot i haver treballat en nombrosos projectes, no va ser fins al 1998 quan va guanyar protagonisme gràcies a Javier Fesser. Va ser ell qui va decidir que Tomás encarnaria el capellà amb més caràcter de la gran pantalla, el Pare Marciano.

Tomás Sáez
Tomás Sáez va saltar a la fama gràcies al seu paper del Padre Marciano. | FOTOGRAMA 'EL MILAGRO DE P. TINTO'

Amb un bigoti i un serrell d'allò més surrealista, Sáez va interpretar a la perfecció el seu paper deixant per a la posteritat escenes meravelloses.

Però la seva carrera artística també el va portar a la televisió. Així, se'l va poder veure en sèries d'èxit com 'Manos a la obra', 'Médico de familia', 'La que se avecina' o 'Cuéntame cómo pasó'. Tot i això, la seva última aparició televisiva va ser el 2015 en un capítol a 'Ágila roja'.