El presentador de TVE Pablo Herreros ha mort als 42 anys

El divulgador científic, autor del programa ‘Yo, mono’ de La 2, patia càncer

Pablo Herreros, presentador de 'Yo, mono' de La 2, ha mort als 42 anys
Pablo Herreros, presentador de 'Yo, mono' de La 2, ha mort als 42 anys | TVE

Un gran divulgador científic ens ha deixat aquest desembre. Antropòleg, sociòleg, primatòleg, escriptor i presentador del programa ‘Yo, mono’ de la 2 de TVE, Pablo Herreros Ubalde ha mort als 42 anys a causa del càncer de pulmó que patia i finalment no ha pogut vèncer. El periodista Pablo Herreros, homònim i amic seu, ha estat el que ha anunciat aquest cap de setmana la notícia a través de les xarxes socials.

Al llarg de la seva vida, Pablo Herreros ha demostrat en moltes ocasions i deixant-ho per escrit en els seus llibres, com ‘La inteligencia emocional de los animales’ que va publicar fa dos mesos, que els humans i els animals no som tan diferents. Com li agradava dir: «Els humans som més animals dels que creiem i els animals, més humans del que ens han fet creure fins ara».

  • Més notícies relacionades: Mor Joana Biarnés, la primera fotoperiodista professional de l'Estat.

Pablo Herreros, un gran primatòleg

Herreros Ubalde, nascut l’any 1976 a Torrelavega, Cantàbria, va ser el primer científic que va fer divulgació sobre primatologia a l’Estat i sempre serà recordat per ser capaç de transmetre els últims descobriments en aquesta matèria a un públic molt ampli gràcies als seus programes de televisió, conferències, llibres i ‘blogs’ de la seva pàgina web. La seva fascinació pel regne animal li venia de lluny, ja que la seva família va ser la fundadora del zoològic de Santillana del Mar.

El seu gran amic i periodista Pablo Herreros, amb qui compartia més que un nom, l’ha recordat amb un missatge a través de les xarxes socials: «Avui em vaig aixecar per córrer sense recordar que era el dia de la Loteria de Nadal. En tornar vaig trobar-me al mòbil una notícia tristíssima: aquesta nit ens ha deixat el meu homònim Pablo Herreros. Un càncer se l’ha emportat amb només 42 anys».

A més a més, el periodista també ha volgut compartir anècdotes molt divertides, en un llarg fil molt emotiu a través de Twitter, com la infinitat de vegades que els han confós a les entrevistes, com el primer cop que tots dos van publicar un llibre: «Em van demanar una entrevista a Onda Cero. Jo feia una conferència allà l'endemà i em va semblar normal», però en ser preguntat pel «seu» llibre ‘Yo, mono’ va saber que la periodista estava en un error. Des d’aquell moment «si cap dels dos era entrevistat sobre el llibre de l’altre, no desfaríem la confusió i suplantaríem l’altre».

  • Més notícies relacionades: Mor el cantant Chiquetete als 70 anys.

Comentaris

envia el comentari