Els concursants de la primera edició d'Operación Triunfo

Mort, divorcis, maltractaments i ruïna: Els drames ocults d''Operación Triunfo'

'Operación Triunfo' va marcar les seves vides per sempre

Aquest divendres, 22 d'octubre, se celebra el vintè aniversari d''Operación Triunfo'. Tal dia com avui, el 2001 començava a emetre el programa de talent musical que va aconseguir convertir-se en un boom, i que passat a la història per ser un dels programes més vistos de la televisió al nostre país.

Aquest èxit va ser degut, entre moltes altres coses, a la naturalitat, a les veus i al cor dels seus concursants, com Rosa López, David Bisbal, David Bustamante, Chenoa o Manu Tenorio. Tots aquests participants van viure l'èxit i la fama. No obstant això, des de llavors, molts d'ells han hagut de fer front també a autèntics drames en les seves vides.

Després de la fama de 'Operación Triunfo', molts concursants han patit problemes
Després de la fama de 'Operación Triunfo', molts concursants han patit problemes | GTRES

'Operación Triunfo': tràgiques defuncions

Després d''OT', diversos cantants van patir grans tragèdies. És el cas de Rosa López, que es va trencar per complet amb la mort del seu pare en 2008. Mentrestant, dos dels seus companys han patit en aquests anys la pèrdua d'altres éssers estimats molt importants.

Alejandro Parreño es va quedar sense els seus dos germans. Gonzalo va morir el 2012 per un càncer de pulmó i Inma va morir el 2020 a causa d'un Trastorn Límit de la Personalitat. Naím Thomas, per la seva banda, va perdre a la seva germana per un vessament cerebral hores abans que fos padrina del seu casament.

Això sí, si hi ha hagut una mort que ha marcat 'OT' aquesta ha estat la d'Álex Casademunt. El passat mes de març va ser quan el concursant de la primera edició va morir en un accident de trànsit. Una veritable tragèdia que va fer reunir a tots els seus companys, que no van faltar a donar-li l'últim adéu.

Àlex Casademunt en un photocall
Àlex Casademunt va morir de manera inesperada i accidental | GTRES

Les més complicades ruptures a 'Operación Triunfo'

De la mateixa manera, no podem passar per alt que altres participants han patit en aquests anys cops sentimentals. En concret, han hagut de fer front a complicades ruptures amb les seves parelles, que han generat un gran enrenou. Sense cap dubte, la separació més 'polèmica' i mediàtica va ser la de Bisbal i Chenoa.

Ella es va assabentar del final de la seva relació a través de la premsa. Però aquí no va quedar la cosa, la mallorquina destrossada va aparèixer davant els mitjans, cosa que va commoure a tothom. El seu patiment es va fer més profund poc després quan va descobrir que el seu ja ex estava sortint amb una altra dona, Elena Tablada.

La relació de Bisbal amb Tablada tampoc va acabar bé. Després de diversos anys junts i una filla en comú, van trencar i es van convertir en objectiu de la premsa. No va ser un trencament amistós, i han arribat fins i tot als tribunals per situacions relacionades amb la filla.

Complicada va ser també la separació de David Bustamante i Paula Echevarría, que va sorprendre a tothom, ja que semblaven l'exemple paradigmàtic de la felicitat. Després d'anunciar el trencament, han intentat mantenir la cordialitat pel bé de la seva filla, però han perdut els nervis en alguna ocasió pels rumors que s'han publicat sobre el seu matrimoni.

Per descomptat, tampoc podem oblidar-nos que Nuria Fergó ha viscut de la mateixa manera una ruptura sonada. Després de poc més d'un any casada amb José Manuel Maíz i quan la seva filla tenia un mes, van decidir separar-se. Des de llavors, es troben immersos en batalles legals per la custòdia de la petita.

Ruïna i maltractaments, altres problemes d'alguns concursants d''OT'

Els problemes econòmics també han afectat diversos participants del programa. Aquest seria el cas, per exemple, de Geno Machado, que el 2017 va confessar que s'havia arruïnat i que havia arribat fins i tot a perdre casa seva. Afortunadament amb el temps va aconseguir remuntar, i ara es guanya la vida amb un centre d'alt rendiment per a artistes que va obrir a Màlaga.

Mireia Montávez també va patir penalitats econòmiques. Però el més dur va ser, com va explicar a 'Sálvame', viure maltractaments en la seva pròpia pell. Segons va explicar, va ser víctima de violència de gènere per part del seu exmarit, Antonio Rodríguez, amb el qual va estar durant tretze anys.

Altres drames dels 'triunfitos'

A més de tot això, no podem passar per alt altres problemes que els concursants han patit durant aquests vint anys. Per exemple, Rosa va ser víctima d'una presumpta negligència mèdica que va estar a punt de fer-li perdre la veu. Es va passar molts mesos sense poder parlar, però amb esforç i tenacitat ha aconseguit seguir endavant amb la seva carrera musical.

Manu Tenorio, per la seva banda, va patir el 2018 un greu accident domèstic que li va causar serioses cremades de segon grau al braç. Va patir una descàrrega mentre comprovava els ploms de casa i va haver de ser portat d'urgència a l'hospital. Ha aconseguit recuperar-se, tot i que es va veure obligat a suspendre diversos concerts.

Aquests són alguns dels drames més sonats que han viscut els 'triunfitos' de la primera edició en aquest temps. Vint anys que avui es commemoren, amb un directe de 24 hores a través de RTVE Play. En el directe, que començarà a dos quarts de nou del vespre, es podran veure actuacions. A més, s'entrevistarà molts concursants i professors de la història del programa.