La mort del rei del pop, a 'Killing Michael Jackson'

Un documental sobre la defunció d'aquesta icona de la música de la mà de Discovery Networks International
Discovery adquiere los derechos de 'Killing Michael Jackson'.
Discovery Networks International ha dut a terme l'adquisició dels drets del documental 'Killing Michael Jackson' | Forex Now

Ja fa deu anys de la notícia que va trastocar el món: la mort de l'artista Michael Jackson —1958-2009—, i tot sembla indicar que les produccions audiovisuals al voltant de la seva mítica figura estan experimentant un moment de gran activitat.

S'han fet fins a set produccions documentals al voltant de la figura i la carrera de Jackson, des de 'This is it', de l'any 2009 i fins a la recent 'Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall' del conegut Spike Lee —cèlebre sobretot per 'BlacKkKlansman’, ‘Chi-Raq’, ‘The sweet blood of Jesus’— i de l'any 2016, passant per 'Michael Jackson: Life, death and legacy', del 2012.

No fa gaire, Netflix va estrenar la producció documental anomenada 'Leaving Neverland', d'aquest 2019 i de Dan Reed, en què dos infants que ara ja han arribat a l'adultesa narren de quina manera el cantant en va abusar sexualment. Per aquest motiu, no és gens estrany que ara es miri d'indagar a fons en les circumstàncies misterioses de la defunció del cantant, amb 'Killing Michael Jackson'. La vida privada del rei del pop, de fet, va situar-lo sota el focus mediàtic en tot moment.

L'àmbit més privat, a 'Killing Michael Jackson'

Per això mateix, hauríem de separar d'una banda els documentals inicials, concebuts dins de l'esfera artística del rei del pop, i de l'altra 'Leaving Neverland' i 'Killing Michael Jackson', uns documentals que s'emmarquen dins de l'esfera més privada de Jackson. Dins del món dels documentals és una tendència força nova, que no mira d'aconseguir una aproximació equidistant pel que fa a l'objecte d'estudi —sigui un individu o uns fets—, sinó que consta d'un plantejament amb una percepció que és subjectiva.

Per això, podem dir que molts d'aquests treballs no són rigorosos: sovint podrien passar de tenir un caràcter de denúncia com l'obra del 2002 de Michael Moore 'Bowling for Columbine' per transformar-se en el sensacionalisme més groller. Sigui com sigui, és interessant que es facin produccions de l'estil de 'Killing Michael Jackson' per mirar d'esclarir determinades situacions carregades de controvèrsia, com ara la inesperada mort de l'artista.

Tras 'Leaving Neverland' llega 'Killing Michael Jackson'.
'Killing Michael Jackson' arriba després del documental 'Leaving Neverland', també sobre la vida privada de l'artista | Wireimages

Un documental que mira de trobar respostes a partir de les polèmiques

Normalment, es diu que són polèmiques les obres de tipus audiovisual que remouen les emocions de les persones que integren el cercle familiar del difunt artista, quelcom que es pot entendre si considerem la condemna singular que va rebre el doctor Conrad Murray, acusat d'homicidi involuntari contra Jackson.

La justícia va condemnar Murray a passar-se quatre anys tancat a la presó, tot i que al cap de dos anys de complir la condemna va ser posat en llibertat gràcies al seu bon comportament. La revista 'The Hollywood Reporter', de fet, ha explicat que aquesta nova producció, al llarg de la seva hora de durada, aprofundeix de manera important en tots els fets que envolten la defunció de l'artista i que aquest fet podria fer mal a la família del doctor.

La finalitat del documental seria contrastar els antics fets esbrinats sobre el cas pel que fa a d'altres fets nous que el públic no coneix. Per assolir aquesta meta, el documental comptarà amb la participació dels tres detectius més rellevants de les investigacions originals: Scott Smith, Dan Myers i Orlando Martínez. Certament això no serà el final del cas, sinó que implicarà l'inici d'una altra onada investigadora sobre la defunció d'un dels personatges més icònics i rellevants dels segles XX i XXI.

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari