Primer pla de l'actor Chete Lera

Mor en un terrible succés l'actor Chete Lera

Chete Lera ha perdut la vida de manera inesperada als 72 anys

Divendres de dol al món de la interpretació després de conèixer la tràgica i inesperada mort de Chete Lera. El famós actor de Pontevedra perdia la vida la tarda d'ahir, dijous 19 de maig, després de patir un accident de cotxe. Conegut pels seus papers a 'Barrio' o 'Abre los ojos', entre altres treballs, Lera ha deixat un gran buit a tot el cinema espanyol.

Chete Lera perd la vida en un accident de cotxe

Als seus 72 anys, el nom de Chete Lera sempre ha estat vinculat al món de la interpretació. La seva trajectòria s'estenia tant pel teatre, el cinema i la televisió. Alhora, va treballar amb alguns dels millors directors de cinema del nostre país que avui ploren la seva tràgica mort.

La notícia transcendia aquest mateix matí després que l'actor nascut a Pontevedra patís un accident de cotxe. Tal com informaven els serveis d'emergència d'Andalusia, el cotxe on circulava l'actor va sortir de la calçada.

Tot seguit va caure per un desnivell d'uns 50 metres fins a arribar a una zona de vivers situada al Rincón de la Victoria, Chete era l'únic ocupant del vehicle. Quan els serveis d'emergència van arribar fins al lloc, no van poder fer res per salvar-li la vida. Chete Lera havia mort als 72 anys.

Imatge de l'actor Chete Lera
Chete Lera ha mort després de patir un accident de cotxe | Twitter

El seu cos va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Màlaga on se li farà l'autòpsia demà, dissabte 21 de maig. De moment, es desconeixen les causes que van provocar que el cotxe de l'intèrpret sortís de la carretera precipitant-se per un terraplè.

Joaquín Lera, germà de l'actor, confirmava la seva mort a través del seu compte d'Instagram. «Sento comunicar-vos que ahir, el meu estimat germà i grandíssim actor, Chete Lera, ens ha deixat», comença dient.

«Un accident de cotxe se l'ha emportat; el meu estimat germà Chete; estem en xoc, no m'ho crec», afegia totalment consternat. «Venia de banyar-se al mar i l'asfalt s'ha emportat un dels més grans actors que ha donat aquest país», ha explicat.

Una àmplia carrera professional dedicada al món de la interpretació

Chete Lera portava a l'esquena una trajectòria professional d'allò més extensa. L'actor era el més gran d'onze germans i va descobrir la seva vocació en un dels seus pitjors moments personals. Va treballar com a enginyer aeronàutic i empleat de banca fins que una crisi el va abocar a estudiar psicologia i interpretació.

Va ser aquesta última branca la que li va obrir els ulls descobrint un món nou al qual es va voler dedicar en cos i ànima. Així, els seus primers passos els va fer al teatre alternatiu i d'avantguarda fins a la dècada dels 90 on va fer el salt a la televisió.

Imatge de l'actor Chete Lera durant una roda de premsa
Chete Lera era un dels actors més reconeguts del nostre país | Europa Press

Lera va treballar ocasionalment a 'Los ladrones van a la oficina' i a 'Médico de familia'. També va començar els seus primers passos a la gran pantalla sota les ordres de Fernando León a la pel·lícula 'Familia' i amb Amenábar a 'Abre los ojos'. En els seus últims treballs, vam poder veure Chete Lera a 'Cuéntame cómo pasó' o 'El Ministerio del Tiempo'.

Després de conèixer la tràgica notícia de la seva mort, la Unió d'Actors i Actrius publicava un missatge al seu compte oficial de Twitter lamentant els fets. Alhora, diversos companys de professió no han trigat a enviar els seus condols a la família en aquest dur tràngol.

Una tragèdia inesperada que ha sumit tots els coneguts de Chete Lera a la més profunda de les tristeses. Sens dubte, una altra gran pèrdua d'un actor espanyol que se suma a la llarga llista d'intèrprets que han perdut la vida en els darrers mesos.

▶️ ¿Qué le ha pasado realmente a Jesús Mariñas? Así han sido sus últimos días antes de morir