El motiu obscur pel qual Telecinco no ha emès el debat final de 'GH VIP 7'

Tots els seguidors esperaven gaudir del colofó del programa durant la nit d'ahir, però finalment la cadena d'origen italià va preferir emetre una de les pel·lícules de la saga d'Star Wars

Jordi González durant el debat de 'GH VIP' el 24 de novembre de 2019
El motiu obscur pel qual Telecinco no ha emès el debat final de 'GH VIP 7' | Catalunya Diari

La ressaca de 'GH VIP' segueix a la cresta de l'onada. Després d'arrasar durant la final de l'edició, aconseguint un registres d'audiència mai vistos —amb un 38,5% de la quota de pantalla i fins a 4.231.000 espectadors—, els seguidors del programa esperaven ahir amb ànsia la cirereta del pastís: el gran debat final, on la totalitat dels concursants s'enfronten al seu pas per la casa més famosa d'Espanya i poden esclarir tots aquells assumptes que hagin quedat pendents.

Malauradament, tots aquells qui van posar Telecinco a l'hora que estava prevista el debat es van trobar amb una sorpresa gens agradable, i és que la cadena d'origen italià va decidir emetre —sense cap avís previ per part del programa— la pel·lícula d'Star Wars 'El despertar de la fuerza'.

Telecinco no emet el debat final de 'GH VIP'

Com es podia preveure, tan bon punt els seguidors del programa ho van descobrir, van omplir Twitter de queixes i laments, fent patent la seva indignació al respecte i preguntant-se quan podrien gaudir d'aquest colofó tan esperat.

Al llarg de les últimes hores, però, hi ha una qüestió que ha anat cobrant importància, i que ja ha provocat l'aparició de tota classe de teories conspiradores: per què Telecinco ha pres aquesta decisió? És una simple qüestió organitzativa, o hi ha algun motiu més obscur al darrere?

Jordi González presentant el debat de 'GH VIP 7' el 8 de desembre del 2019
Jordi González va fer patent que «en algun moment vindré amb el debat final» | Catalunya Diari

I és que, si bé el mateix Jordi González va fer patent que «en algun moment vindré amb el debat final», sense especificar quan, el cert és que en anteriors ocasions havien seguit la tònica habitual, i malgrat que el programa es gravava l'endemà de la gala final, s'emetia el diumenge com un fals directe.

Dues possibles hipòtesis sobre la no emissió del debat

Així les coses, són dues les hipòtesis que han anat cobrant força. Una d'elles —la que deixa en millor lloc a Mediaset— és que la productora té previst emetre el debat durant l'espai reservat per a les gales de 'GH VIP', és a dir, el dijous a la nit.

No obstant això, podria existir una raó més fosca per la qual els directius de la cadena haurien deixat l'emissió del programa a l'aire. I és que els més malpensats aposten per una guerra oberta que Mediaset hauria declarat a Atresmedia, amb l'objectiu d'impedir que el grup comunicatiu sigui líder en cap jornada ni franja horària.

Mediaset declara la guerra a Atresmedia

Són diversos els antecedents que han fet saltar totes les alarmes sobre la qüestió. Per exemple, el fet que Antena 3 decidís passar l'emissió de 'La Voz Kids' de dimarts a dimecres per evitar la pugna directa amb el 'Límite 48 horas' de Gran Hermano, i immediatament després la cadena italiana col·loqués 'La que se avecina' la nit dels dimarts i convertís el 'Límite 48 horas' en 'Límite 24 horas'.

Jorge Javier Vázquez
Mediaset ha declarat la guerra a Atresmedia | Catalunya Diari

Però no només això. Després d'aquest moviment de Telecinco, Antena 3 va decidir traslladar novament el concurs de talent infantil a les nits de divendres, però des de Mediaset no estaven disposats a donar-li una treva. Per aquest motiu, Telecinco va emetre la semifinal de 'Got Talent' el divendres 13 de desembre, superant en audiència al grup d'Atresmedia.

Una situació que es va repetir tan sols una setmana enrere, quan el grup d'origen italià va apostar per estrenar el divendres la pel·lícula de 'Jumanji: Bienvenidos a la jungla'. Novament, 'La Voz Kids' va perdre la batalla.

Per tot això, no seria gens estrany que Telecinco esperés fins al pròxim divendres —precisament quan el 'talent show' preveu emetre el seu programa final— per tal de delitar tots els seus seguidors amb un dels programes més esperats i, de passada, debilitar encara més a la competència. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari