Jorge Javier Vázquez parlant

La multassa que li pot caure a Jorge Javier Vázquez per un error en directe

Jorge Javier Vázquez ha rectificat, però ja és tard

Jorge Javier Vázquez no n'aprèn. El presentador estrella de Telecinco ja fa temps que es creu per sobre del bé i del mal i ho demostra habitualment.

És innegable que sap conduir els realities millor que ningú. També és únic traient el millor dels personatges durant les entrevistes. Espavilat, ràpid de ment i de reflexos i sense cap mena de complex per muntar xous memorables a la televisió.

És el millor, i per aquest motiu és on és. No obstant això, el seu talent televisiu és inversament proporcional a la humilitat i empatia que té amb qui no pensa com ell. Aquesta gosadia ara li pot portar un nou disgust o, com a mínim, a la productora que li paga el sou, La Fábrica de la Tele.

Jorge Javier Vázquez pronuncia unes paraules que poden costar milers d'euros

Jorge Javier Vázquez ha tornat a posar tota la carn a la graella per a salvar 'Sálvame'. L'històric espai de Telecinco ha estat a un pas de desaparèixer de la graella per les baixes audiències, i li han donat una segona oportunitat.

▶️ Mar Flores confirma los peores presagios: Juicio contra Sálvame

Per aquest motiu, el programa ha tornat a fer-se ressò de les intimitats de Terelu Campos i el seu entorn. Les Campos són garantia d'audiència, i més quan es tracta de la seva vida privada.

El fitxatge estrella de Jorge Javier Vázquez per a aquestes coses és Pipi Estrada. El periodista esportiu no té límits a l'hora de revelar secrets del seu passat. Va començar explicant com era la seva vida íntima amb Terelu i segueix amb el que li posin davant.

L'última novetat de 'Sálvame' ha estat el moment en què Pipi Estrada explicava que ha freqüentat locals d'intercanvi de parelles.

A Jorge Javier, tots els temes de caràcter sexual li interessen molt. Per aquest motiu, sotmet els convidats a un extens qüestionari per a saber tots els detalls.

El problema és que aquesta exposició pública d'intimitats pujades de to es fa a mitja tarda i amb els nens berenant davant del televisor.

Jorge Javier Vázquez a 'Sálvame Naranja'
Jorge Javier Vázquez, molt atent a les explicacions sobre els locals d'intercanvi | Telecinco

Jorge Javier ha encapçalat una conversa en què Pipi ha detallat quan anava a aquest tipus de locals, perquè ho feia o què hi feia. També han parlat de les «normes» que regeixen les trobades i del tipus de relacions que s'hi estableixen, alhora que l'ex de Terelu ha detallat amb quantes dones alhora ha estat.

En un moment de confessions tan animades, Jorge Javier rep un avís pel pinganillo i dona un toc d'alerta general, que tothom a plató compleix rigorosament.

«A partir d'ara el catalogarem com a 'local divertit'». Aquest avís arriba després d'haver parlat explícitament dels locals d'intercanvi de parelles durant uns quants minuts.

Massa tard, en cas que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) vulgui prendre mesures amb aquest assumpte, com ja ha fet altres vegades.

A La Fábrica de la Tele se li acumulen les multes

Jorge Javier Vázquez és conscient que el programa que presenta ha incomplert moltes vegades les normes que marquen l'horari protegit a la televisió. Durant les franges del dia marcades amb aquesta restricció, hi ha continguts que no es poden emetre, cosa que 'Sálvame' se salta reiteradament.

Actualment, Mediaset té sobre la taula gairebé un milió d'euros de sancions per contingut inapropiat o per publicitat encoberta.

Les sancions més abundants corresponen al documental 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva'.

Segons la CNMC, durant diverses tardes es van emetre continguts i imatges relacionades amb aquest tema «que resulten perjudicials per als menors de 12 anys i poden resultar perjudicials per al desenvolupament físic, mental o moral».

Chelo García-Cortés menjant-se un plàtan a 'Sálvame'
Jorge Javier no és l'únic de 'Sálvame' que ha rebut multes; pocs col·laboradors se salven | Telecinco

Segons 'El Español', el programa acumula gairebé 4 milions d'euros en multes des que va començar. Moltes són per haver fet publicitat de productes vinculats a la salut, encara que altres són directament per continguts «no adequats».

Entre aquests hi ha les polèmiques d'Alonso Caparrós amb el seu pare o els suposats cobraments de María Lapiedra per acudir a sopars privats. També van tenir multa pel dia en què Chelo García-Cortés es va menjar un plàtan de manera obscena a plató.

Per evitar més sancions, a 'Sálvame' ja han adquirit una mena de llenguatge propi per a no pronunciar paraules que puguin ser susceptibles de multa.

Així doncs, l'«aigua amb misteri» (alcohol), els «locals de llumetes» (prostíbuls), el «fill d'hospital» (insult) o les «princeses» (dones que es dediquen a l'ofici més antic del món) són habituals al regne televisiu de Jorge Javier.