IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Multen Mediaset per emetre publicitat encoberta a 'Sálvame'

Jorge Javier hauria fet publicitat de la revista 'Lecturas' el passat mes de novembre

Part de l'equip del programa 'Sálvame'
Part de l'equip del programa 'Sálvame' | Europa Press

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha decidit sancionar Mediaset amb una multa de 170.335 euros per emetre publicitat encoberta de la revista 'Lecturas' a 'Sálvame Limón' i 'Sálvame Naranja' el passat dia 8 de novembre de 2017 a Telecinco.

Segons la CNMC, aquest fet vulnera l'article 18.2 de la Llei General de Comunicació Audiovisual, que prohibeix «la comunicació comercial encoberta i la que utilitzi tècniques subliminals». Durant l'emissió del programa, es va presentar la revista amb una finalitat publicitària, no només ensenyant un exemplar de la mateixa sinó també parlant d'ella amb l'objectiu d'incitar directament a la seva compra.

El fet que la revista aparegués per pantalla durant una llarga estona i de forma totalment innecessària a efectes purament informatius ha propiciat la sanció. Segons la CNMC, això pot induir a l'error als teleespectadors, ja que mentre s'està informant o debaten una notícia publicada a la revista, també s'està fent publicitat d'aquesta.


Ara, Mediaset pot interposar directament un recurs contenciós en un termini màxim de dos mesos des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la sanció.

Una nova sanció al programa

Aquesta no és la primera vegada —i segurament no serà l'última— que Mediaset és investigada o sancionada per la CNMC per culpa de les emissions de Sálvame. El juny de 2016, la publicitat encoberta al programa que presenta Jorge Javier Vázquez ja li va costar a Mediaset España mig milió d'euros.

Actualment, hi ha oberts dos expedients sancionadors més relacionats amb el mateix programa. Un d'ells per l'emissió d'escenes amb contingut no apropiat per a l'horari de protecció reforçat al programa 'Sálvame Naranja' en diferents dies de gener i febrer d'aquest any 2018.

Aquestes sancions no són cap novetat. De fet, dur durant el passat mes d'abril, la CNMC ja va recomanar a la cadena que no fes tantes aturades de publicitat. Cal destacar que respecte a aquest tema, Mediaset disposa d'un termini de deu dies per presentar al·legacions.


Comentaris

envia el comentari