ÚLTIMA HORA

🔴 La Caixa de Solidaritat paga els 4,1 MEUR de fiança

El net d'Antoni Tàpies, a 'First Dates': «L'art del meu avi no l'entenia ni ell»

En Marc, de 24 anys, va sorprendre tothom en explicar: «El meu avi estava amb les seves mogudes, allà tirant pintures i fent coses d’aquestes que feia ell. Sempre estava allà en el seu món, a la seva pilota i era un rollo ‘guai’»
El net d'Antoni Tàpies, Marc, a First Dates | Cuatro

 

‘First Dates’ és un programa de titulars. Les personalitats més excèntriques del país acostumen a aparèixer dia rere dia a la pantalla gràcies a un format televisiu que, anys després de la seva estrena, continua acreditant grans xifres d’audiència. La màquina, doncs, no s’atura i ara hi hem pogut veure el net del cèlebre pintor català Antoni Tàpies.

 

Marc Tàpies, de 24 anys, va sorprendre tothom en revelar la identitat del seu avi i també —perquè no dir-ho— en referir-s’hi d’una manera tant cridanera: «Sóc net d’Antoni Tàpies i el que jo vivia de petit era molt entretingut. Sempre hi havia coses per veure. Estava l’home amb les seves mogudes, allà tirant pintures i fent coses d’aquestes que feia ell. Sempre estava allà en el seu món, a la seva pilota i era un rollo ‘guai’».

 

 

Les «mogudes» de Tàpies, definides pel seu net

En Marc, cambrer i músic i amb un estil força cridaner, va entrar com una exhalació al programa per assegurar que sentia «molt d’orgull» per ser el nét d’Antoni Tàpies. Tot i això, el jove també confessava que, més enllà de sentir gran admiració pel seu familiar, ningú podia comprendre el seu art.

 

 

«L’art del meu avi jo crec que no l’entenia ningú», confessava el jove de 24 anys mentre al·legava: «Jo crec que no l’entenia ni ell. Sí que recordo que una vegada em va dir que cadascú l’havia d’interpretar com... anava a dir una paraulota, que cadascú ho interpretés com volgués o com pogués».

 

El jove, d’estètica punk, va acabar explicant que seguir els passos del seu avi —encara que de puntetes— era un dels seus objectius: «Era el meu avi i, per tant, li agafo idees. Tot i que no sé com s’ho feia, per tant em dedico a la música».