Nieves Herrero

Nieves Herrero, la periodista que va patir abusos d'una persona molt propera

Nieves Herrero relata de manera contundent un episodi traumàtic que va patir quan era nena

Nieves Herrero sempre s'ha caracteritzat per tenir una imatge riallera i alegre al llarg de la seva extensa carrera al món del periodisme. Però el seu interior més profund amaga un episodi dramàtic que va patir de nena. La mítica «noia Hermida» va ser sotmesa a abusos sexuals per un amic dels pares.

«Diuen que no es té memòria i consciència de les coses fins als cinc anys, però jo recordo tot allò perfectament. El cervell no t'enganya i t'ho recorda. Fins que prefereixes oblidar-ho per evitar el mal», explicava Herrero fa un temps a una entrevista per a 'Público'.

«Les pessigolles que no havien d'existir perquè arribaven on no havien d'arribar»

Encara que amb el pas del temps vol intentar oblidar aquest terrible moment, la veritat és que no se'n pot desprendre. Explica que el seu assetjador va ser expulsat de forma immediata del cercle familiar en el moment que Nieves Herrero ho va confessar als pares.

Nieves Herrero
Nieves Herrero va viure un episodi traumàtic quan era una nena. | GTRES

«D'aquell amic, que per descomptat va deixar de ser-ho així que els meus pares se'n van assabentar, recordo les seves mans i les seves pessigolles. Les seves pessigolles que no havien d'existir perquè arribaven on no havien d'arribar, i eren mans de plom, mans que pesen. Des d'aleshores, sento que hi ha mans de plom que pesen a l'ànima», confessa la periodista.

El cas és que Nieves Herrero no recorda amb exactitud l'edat que tenia quan va passar. Possiblement va ser «entre els 3 i 5 anys», explica.

«No hi ha dret que et robin la infància d'aquesta manera, que el més bell del món que és ser nena t'ho facin malbé així». La presentadora no entenia què passava i cada vegada que l'abusador anava a casa seva, Nieves s'intentava amagar. «Ell em deia que no ho expliqués a ningú, que era el nostre secret», relata.

Els abusos sexuals li van passar factura al terreny sentimental

Anys després, Nieves va desconfiar molt dels homes. «Cada vegada que se m'acostaven em posava una cuirassa, me'n recordava i reaccionava així, em vaig convertir en una desconfiada. No suporto quan m'agafen, noto certes intencions i em poso a la defensiva», deia Herrero.

Amb les seves filles, Nieves és molt clara i els diu que no es fiïn de ningú. I amb els nens, Nieves ha desenvolupat un sisè sentit i sap quins són «els homes d'intencions fosques».

Nieves Herrero
Nieves Herrero va patir un episodi traumàtic quan era petita. | GTRES

Nieves Herrero es va obrir en canal per explicar els abusos sexuals que va patir quan era una nena. | Cedida

«Els meus pares i els meus tres germans em van protegir com la germana petita que era. Però hi ha altres històries que em regiren i on els nens no tenen una família que els ajudi. I que puguin continuar vivint sense quedar-se trencats per sempre», es lamenta.

El masclisme patit per Nieves Herrero

Nieves Herrero revela que ha tret forces del feminisme i que l'ha ajudat molt en aquest tema. «Jo vaig arribar a aquesta lluita per convenciment i a casa meva sempre vaig veure dones sàvies que volien forjar el seu futur, ho vaig veure i ho vaig continuar». Com a dona, Nieves ha patit comentaris masclistes que no es treu del cap.

A més, la presentadora compta amb Carmen Sarmiento, reportera de TVE i autora de sèries com 'Los excluidos', el mirall on mirar-se al terreny professional.

«Recordo les cames molt inflades de tantes hores que em quedava asseguda i fins a tan tard». De fet, es va involucrar tant en la feina que el primer matrimoni va acabar en divorci.