IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La ‘Nit dels Òscars’ s’estrena a TV3 amb un gag sobre l’1-O

Òscar Andreu i Òscar Dalmau van fer referència a l'activitat policial de la jornada amb un 'Curs Avançat de Català per Antidisturbis'

El programa d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau ha començat amb molt bon peu
El programa d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau ha començat amb molt bon peu | TV3

Estrena triomfal de ‘La nit dels Òscars’. El nou programa de TV3 presentat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau ha començat amb força, amb un ‘share’ del 24,9% i 508.000 espectadors, i fent un divertit ‘gag’ sobre un tema no extret de polèmica: les càrregues policials de l’1-O.  Aprofitant que aquesta setmana declaraven als jutjats els últims agents citats, van voler impartir-los unes classes de català.

En la seva primera experiència junts a la televisió pública catalana, van presentar en un vídeo el seu 'Curs Avançat de Català per Antidisturbis (C.A.C.A.). En ell expliquen, com aquest està dirigit per aquells policies de fora que no tenen un nivell òptim de català per «repartir 'collejes'». Volen facilitar-los la feina amb els pronoms febles i que ja no tinguin dubtes quan ordenin: «pegueu-li, pegueu-los, pegue-los-hi».

Indiquen que si quan parles en català «el que més rep és el diccionari», ets un candidat perfecte per ser alumne d'aquest curs: «'Oju', 'peligro', us atropellarem amb les 'lecheres'».  

Òscar Andreu fa d’alumne d’Òscar Dalmau

Van comptar amb la participació del públic, a qui van repartir paraigües com a arma. Entre els assistents hi era en Roger Español, l’home que va perdre un ull a Barcelona, que va participar de la broma des del seu seient. Segurament pel seu gran coneixement de la llengua després d’haver presentat ‘El Gran Dictat’, va ser Dalmau qui va fer de professor d’un Andreu disfressat d’antidisturbis.

Els Òscats disposats a ensenyat català als antidisturbis de la resta de l'Estat
Els 'Òscars' disposats a ensenyar català als antidisturbis de la resta de l'Estat | TV3

 

Òscar Dalmau va ensenyar al ‘senyor agent’ com hauria de requisar les urnes en un català correcte. Li recordava que era a un pollós i no a un ‘piojós’ a qui li havia de demanar les paperetes i no les ‘papeletes’.

Després d’explicar-li que no podia dir et «donaré un ‘coscorrón’ per ‘listillo’», Dalmau va rebre una «'patada' als coions» del seu company. Amb un gest de dolor, va exclamar que era un 'gilipolles', però l’antidisturbis Andreu el va corregir: «en català es diu torracoions, babau o ximple».  

Nous personatges que s’afegeixen a clàssics com en ‘Mohammed Jordi’

Al llarg de la nit ens van anar presentant quin serien els personatges protagonistes del seu programa. Per primer cop, els seguidors d’en ‘Mohammed Jordi’ li van poder veure la cara. El propietari dels queviures 24 hores, va entrar saludant amb un «Bona nit malparits» i va explicar que era l’encarregat de dur el sopar al públic. Concretament va oferir «l’entrepà de la república», que era «tan petit com la duració d’aquesta».

'La nit dels Òscars' ha posat cara al conegut personatge 'Mohammed Jordi'
'La nit dels Òscars' ha posat cara al conegut personatge 'Mohammed Jordi' | TV3

 

Altres personatges que van aparèixer van ser la Montse, que serà l’encarregada d’interactuar amb el públic, o el ‘Senyor Colom, un titella en forma d’aquest ocell. A aquest, com no havia sopat, els ‘Òscars’ li van oferir unes veces que el ‘Senyor Colom’, que va menjar com si estigués esnifant cocaïna, explicant que cadascú «té la seva addicció».


Comentaris

envia el comentari