Primer pla de Verónica Forqué

«No veien que Verónica Forqué s'estava matant?»

Cristina Fallarás posa el focus en la importància de la salut mental després de la mort de Verónica Forqué

La mort de Verónica Forqué ha obert un debat sobre la importància de la salut mental al nostre país. I és que molts han posat sobre la taula un assumpte tabú a la societat, com Cristina Fallarás, qui ha dedicat un article a 'Público' a l'actriu.

«Fa alguns anys vaig patir un problema una mica seriós de salut mental. Recordo dies sense hores, també el temps relliscant com una anguila pels carrerons foscos del barri, veure el cos del temps», comença Fallarás.

«Recordo el mal, el meu mal, i l'esforç per simular que la vida era això que es compon de feina, conversa, vestir-se, menjar, endreçar-se, somriure, posar-se en marxa. I podia continuar fent tot això perquè el cos té les seves inèrcies i l'edat permet teatres sinistres», prossegueix.

«És que ningú veu que m'estic morint?»

La periodista de 'Público' explica en primera persona com va patir aquella dura etapa on no estava bé mentalment. «Sobre totes aquestes coses recordo una pregunta que em repetia menjant, treballant, prenent una copa amb els col·legues, donant-me una dutxa o preparant el sopar de les criatures. És que ningú veu que m'estic morint? És que no veieu que m'estic matant?», es pregunta al bloc.

Primer pla de Cristina Fallarás
Cristina Fallarás ha denunciat en el seu bloc la situació patida per Verónica Forqué | Cedida

Falllarás  sosté que «li ha donat voltes a aquesta pregunta sense aprofundir gaire. Ja arribarà el moment perquè ara hi ha assumptes que m'ocupen el cap sencer, assumptes peremptoris, i respondre-ho requereix les meves forces senceres».

«Era evident que Verónica Forqué tenia un problema»

Així parla del record que té la periodista de Verónica Forqué. «L'he recordat amb dolor agudíssim en assabentar-me que Verónica Forqué s'ha matat. Perquè m'ha vingut al capdavant la seva imatge al concurs 'Masterchef Celebrity'», confessa al seu article.

«Era evident que Verónica Forqué tenia un problema de salut mental, però allà no només el trobaven molt divertit. La van col·locar al centre del xou i amb això van explotar el que la dona patia. Perquè patia, només calia veure-la, patia fins al punt de dir no puc més», opina la periodista.

«Estic regular i necessito descansar, va dir a la tornada en un gemec. Em vaig esgotar. No dono més. Jo no soc de les de tirar la tovallola, però aquesta vegada cal dir no puc més. L'escena posava la pell de gallina. No hi havia ficció, no hi havia espectacle, sinó una dona trencada en carn viva», explica Fallarás sobre Verónica Forqué al seu bloc.

A més, explica que «Pepe Rodríguez li va contestar que m'estàs fent pols. Ella llavors li va demanar perdó en anglès i va afegir que cal ser coherent i humil i si no puc més, no puc més. Després, mirant a la càmera va dir que el seu cos i l'univers li estaven dient que necessites parar», opina.

Foto de tots els concursants de 'MasterChef Celebrity 6'
Verónica Forqué no va aguantar més i va deixar per sorpresa 'Masterchef Celebrity 6' | RTVE

La denúncia de Cristina Fallarás després de la mort de Verónica Forqué

«És que no veien que s'estava matant? De la salut mental no se'n parla, del suïcidi tampoc. Una concursant es pot retirar per un còlic renal o una infecció qualsevol, però no per qüestions de salut mental. El mateix passa fora de la pantalla», denuncia Fallarás en referència a Verónica Forqué.

Verónica Forqué durant un photocall a Madrid.
Verónica Forqué ha mort al seu domicili de Madrid | GTRES

Finalitza la periodista de 'Público' amb una sincera reflexió que dona molt per pensar. «Prova de dir a la teva feina, més si suposa exposició pública, que pateixes un trastorn bipolar o qualsevol trastorn de la personalitat o depressiu. En el millor dels casos, les persones al teu voltant fingiran no adonar-se'n, en el pitjor, passaràs a ser la boja per a la resta de la teva vida», conclou.