Algunes col·laboradores al plató de 'Viva la vida'

Nou revés per a Telecinco: multa de més de 130.000 euros a 'Viva la vida'

Toñi Moreno va cometre un error que 'Viva la vida' haurà de pagar molt car

Toñi Moreno, Emma García i tot l'equip de 'Viva la vida' han rebut una notícia que els ha deixat completament fora de joc. L'Audiència Nacional considera que han comès una «infracció administrativa greu», així que ha interposat un càstig exemplar.

Els productors de 'Viva la vida' i els responsables de Telecinco hauran de pagar 130.964 euros per emetre un contingut inadequat en horari protegit. La cadena pot recórrer la sentència. De fet, Paolo Vasile, que n'és el màxim responsable, ja està treballant en la defensa oportuna.

L'expedient de la CNMC (Comissió Nacional del Mercat i la Competència) ha passat els filtres judicials necessaris perquè la situació sigui alarmant. Recordem que aquest organisme va multar la mateixa empresa fa unes setmanes per l'emissió de 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva'.

'Viva la vida' és un dels programes que funcionen millor, tot i que aquest cop podria provocar que no continuï a Mediaset. El grup haurà de pagar 521.000 euros per donar publicitat a determinats termes durant el documental de Rociíto.

Paolo Vasile posarà tota la seva energia a intentar solucionar els dos plets, encara que l'Audiència Provincial sembla que té clar el veredicte. De moment, tots els col·laboradors estan preocupats, ja que ara mateix el seu futur és incert.

'Viva la vida', acusat de fer publicitat il·legal

Els fets castigats per la CNMC es remunten al 2018, quan Toñi Moreno va lliurar «les vambes oficials del programa» a una convidada. La presentadora va presentar aquest producte com un regal, però a ulls de l'Audiència Provincial estava fent publicitat subliminal.

Toñi Moreno hauria d'haver especificat que el producte era d'una marca concreta, i per no fer-ho el programa ha rebut una multa molt elevada. Segons recull l'informe, «no hi havia cap necessitat narrativa» d'exhibir aquest producte.

La llei audiovisual és molt estricta en tot el que té a veure amb la publicitat, i l'espai ha comès una infracció. «El públic ha de ser clarament informat de l'emplaçament de producte al principi i al final del programa», exigeixen les autoritats.

Toñi Moreno posa en perill la continuïtat de 'Viva la vida'

La presentadora ha estat la responsable d'aquest succés que tant ha fet enfadar els alts càrrecs de Telecinco. Seguint el guió del programa, va donar publicitat a unes vambes sense comunicar al públic que estava patrocinant un producte.

L'article 7 de la llei audiovisual diu: «No pot condicionar la responsabilitat ni la independència editorial del servei de comunicació audiovisual». Aquestes paraules són una referència directa al comportament que haurien de seguir tots presentadors de la petita pantalla.

«Tampoc pot incitar directament a la compra de béns o serveis, fer promocions o donar prominència indeguda del producte", adverteix el text. Toñi va fer tot el contrari i ara Mediaset i Telecinco estan a punt de perdre molts diners.

Emma García tornarà en un moment delicat

Emma García està gaudint d'unes vacances idíl·liques amb la seva família, però la calma s'acabarà aviat. Quan torni a la feina, haurà de fer front a dues notícies demolidores: la multa al seu programa i la sanció del documental.

Paolo Vasile està veient com el seu imperi s'enfonsa per culpa dels exàmens exhaustius de la CNMC. L'Audiència Provincial, de moment, dona suport a l'organització, així que ha condemnat Mediaset.

Emma és una de les presentadores preferides del responsable del grup, així que la seva feina no corre perill. No obstant això, no seria estrany que alguns col·laboradors patissin certs canvis per a poder fer front a les condemnes econòmiques.