Nuria Marín

La malaltia de Nuria Marín preocupa Telecinco: molt contagiosa

Nuria Marín ha revelat la malaltia que pateix a les xarxes socials

La presentadora de Telecinco Nuria Marín pateix una infecció, tal com ella mateixa ha explicat a través d'Instagram. L'expresentadora de 'Cazamariposas' pateix una patologia comuna, que segons els experts pot afectar fins al 80% de la població.

Nascuda a Lleida, la periodista Nuria Marín fa més d'una dècada que és a Telecinco. Ha destacat pel seu treball en programes com 'Hable con ellas', 'Socialité' o 'Sábado Deluxe'.

Nuria pateix un herpes labial, una infecció inflamatòria que acostuma a aparèixer amb certa normalitat a la boca i als genitals. Segons la presentadora, ella el té a la part esquerra de la boca. L'herpes labial es manifesta com un grup de petites vesícules, és dolorós i triga a curar-se com a mínim set dies.

 

Nuria Marín i l'humor de tenir un herpes labial

Aquesta infecció tan comuna entre la població es tracta amb aciclovir tòpic o derivats. Alhora, els experts també expliquen que la zona infectada s'ha de mantenir sempre neta, no tocar-la i evitar el contacte directe amb altres persones. A més, durant el transcurs de la infecció es desaconsella el consum d'alcohol, drogues o sucres.

Nuria Marín a Socialité, programa de Telecinco
Nuria Marín es pren l'herpes labial amb una certa filosofia | Espanya Diari

Segons els experts, un alt percentatge de la població podria ser propícia a patir aquesta mena d'infecció. Sembla que el cas de Nuria Marín no és una cosa greu. Així és com ella ho ha informat als seus seguidors, afirmant que sempre està atenta a l'avenç de la infecció i la cuida amb cura per estar bé com més aviat millor.

«Està una mica millor», ha confessat Nuria sobre la seva evolució a través d'un vídeo que ha publicat a les seves xarxes. «Em poso d'aquest perfil, com si fos Julio Iglesias», ha expressat en un to jocós sobre els efectes estètics de l'herpes. No és una cosa important, però sempre li agrada donar una bona imatge a les seves xarxes.

Herpes labial, la infecció de Nuria Marín

L'herpes labial, també anomenat «herpes febril», és una infecció viral habitual en els éssers humans. Es tracta de petites butllofes carregades de líquid sobre els llavis o el seu perímetre.

Nuria Marín asseguda en un sofà
Nuria Marín pateix un herpes labial | Cedida

L'herpes labial es pot contagiar entre persones per contacte proper, per exemple, a l'hora de fer-se petons. Normalment es transmet pel virus de l'herpes simple tipus 1 (HSV-1) i de manera menys freqüent pel virus de l'herpes simple tipus 2 (HSV-2).

Aquests virus poden afectar la boca o els genitals i es poden transmetre a través del sexe oral. L'herpes labial és contagiós encara que no vegis les nafres.

Diferents etapes de l'herpes labial

L'herpes labial passa per diferents fases. La primera es caracteritza per un formigueig i picor i moltes persones pateixen cremor a prop dels llavis durant un dia. Passa abans que aparegui un punt petit, dur i dolorós, i més tard surtin a la llum les butllofes.

Les petites butllofes amb líquid solen aparèixer a la vora dels llavis. De vegades, al voltant del nas, les galtes o a l'interior de la boca.

Aquestes butllofes poden fusionar-se i explotar més tard, deixant nafres obertes que presenten secreció i formen una crosta.

L'herpes labial normalment desapareix sense cap mena de tractament, encara que cal consultar el metge en certs casos. Sobretot, si tens un sistema immunitari debilitat, ja que aleshores l'herpes labial no es guareix en 15 dies i els símptomes són greus. Finalment, també si tens recurrències d'herpes labial o irritació als ulls.

EL VÍDEO DEL DIA: