La gala dels Ondas torna aquest any a Barcelona

La gala es va celebrar l'any passat a Sevilla, tot i que els premis sempre han estat entregats per 'Ràdio Barcelona'
Xavier Sardà, en l'entrega de premis Ondas 2016 | CatalunyaDiari.cat

 

La gala dels Ondas torna aquest any a Barcelona. Després d'un periple de només un any a Sevilla —l'acadèmia va prendre la decisió de traslladar la gala a Sevilla—, els premis tornaran al Liceu de la ciutat comtal.

 

L'any passat, per primer cop en la seva història, es van entregar els guardons, concretament el 12 de desembre, fora de la capital catalana tot i que el jurat sí que es va reunir a Barcelona per decidir qui eren els guanyadors. 

 

Tot i que és cert que l'organització, el grup Prisa, no va entrar a valorar la situació política catalana en el seu comunicat de l'any passat, el trasllat de la gala es va produir just després de l'efectuació de l'1-O. Ara, però, l'organització dels premis de comunicació ha optat per reprendre el guió de la gala a Barcelona, segons ha tret a la llum 'La Vanguardia'. 

 

Els premis arriben a la seva 65ena edició

La cadena SER, a través de Ràdio Barcelona, va començar a entregar aquests premis el 1954. Des de llavors, ja són 65 les edicions que s'han celebrat d'una gala on es premia la qualitat de professionals, empreses i treballs tant nacionals com internacionals de la ràdio, la publicitat radiofònica, la televisió i la música

 

Els guardons, que compten amb el suport de la Unió Europea de Radiodifusió, rep cada any desenes de candidatures de més de 20 països de tot el món, les quals es poden fer a través de la seva pàgina web.  

 

Es poden inscriure candidatures fins al 2 d'octubre

El passat 14 de juny es van publicar les bases i es va obrir el procés per presentar candidatures a uns premis que l'any passat van guanyar, entre d'altres, Àngels Barceló, Susanna Griso o Josep Cuní. 

 

A la pàgina web dels premis, es poden llegir el reglament per presentar les candidatures que es divideixen en sis grans categories existents: premis nacionals de ràdio, nacionals de publicitat en ràdio, nacionals de televisió, nacionals de música i internacionals de ràdio i de televisió.

 

Enguany, es poden fer proposicions fins al 2 d'octubre. S'espera que la gala es pugui celebrar al mes de novembre, ja que segons informa 'La Vanguardia, el Liceu «ja ha estat llogat aquell mes».