La propera gala d''Operación Triunfo' tindrà una cançó en català

Miki, un jove concursant de Terrassa, interpretarà ‘Una lluna a l’aigua’, de 'Txarango’

El terrassenc Miki interpretarà una cançó de 'Txarango' a OT
El terrassenc Miki interpretarà una cançó de 'Txarango' a OT | RTVE

L’actual edició d’’Operación Triunfo’ està sent més catalana que mai. Si a principis de setmana saltava a la palestra l’habilitat d’en Dave, un participant de Cadis, que havia après a cantar en català gràcies a escoltar Joan Manuel Serrat i a mirar sèries de TV3, ara el programa ha optat per anar encara un pas més enllà: una cançó en català i interpretada per un noi de Terrassa.

La cançó escollida ha estat ‘Una lluna a l’aigua’, de Txarango’, i l’encarregat d’interpretar-la serà el terrassenc Miki. La gala, així mateix, es podrà veure el proper dimecres, 23 de novembre, a partir de les 22:30 hores a TVE.

‘OT’, per primera vegada en català

És el que més ha cridat l’atenció de tot plegat. Els acadèmics han optat per prendre una decisió tant inèdita com històrica, ja que el català mai havia saltat a escena. El que més se li ha assemblat, en aquesta línia, va ser el ‘Boig per tu’ que van interpretar Nika i Hugo a la segona edició del programa.

Aleshores, però, la mítica cançó de ‘Sau’ va ser interpretada en castellà i sonava: «Es por ti». Les tornes, tot i això, semblen haver canviat darrerament a ‘OT’ i a la sorprenent aparició d’en Dave, ara també s’hi sumarà una cançó de Txarango.

Dave i el seu víncle amb el català

El jove cantant gadità va cridar l'atenció de tothom en revelar que sentia autèntica devoció per cantants com Joan Manuel Serrat o Lluís Llach, i que era un reconegut fanàtic de sèries tant nostrades com ‘Plats Bruts’ o ‘Polseres vermelles’. Unes aficions que, temps després, van portar-lo a prendre la decisió d’aprendre català.

Quelcom que, de fet, no va agradar a tothom i ell, davant les crítiques, va respondre: «Veig que hi ha gent que no li agrada el català. A partir d’ara els tweets seran així». 


Comentaris

envia el comentari