Oriana s'estalvia pagar la sanció per abandonar 'GH VIP'

Un buit legal podria evitar l'obligació d'indemnitzar el programa que establia el seu contracte
Imatge d'arxiu d'Oriana en el plató de 'Supervivientes' | Telecinco
 

Oriana Marzoli es va convertir en la primera concursant a abandonar la nova edició de 'GH VIP'. L'extronista només va ser dins de la casa de Guadalix de la Sierra dos dies i, com ja passés l'any 2014 amb el seu abandonament prematur de 'Supervivientes',  va tornar a decebre els seus seguidors. 

 

Els esforços que va fer el presentador del programa, Jorge Javier Vázquez, perquè es quedés no van servir per res. Oriana va decidir marxar de la casa encara que hagués d'assumir una multa per abandonar el concurs de manera voluntària. 

 

El buit legal al qual es pot acollir Oriana

Tot i això, podria existir una possibilitat que eximís a l'ex concursant de fer qualsevol pagament. En aquest tipus de 'realities', els concursants signen un contracte laboral amb la productora del programa. Aquests, llavors, treballen per a aquesta i com qualsevol treballador tenen uns drets laborals que s'han de respectar.  

 

Un d'aquests drets que recull la legislació laboral és que ningú pot obligar a un treballador a quedar-se en un lloc de treball si no és adequat. El treballador té el dret de deixar una feina quan vulgui si es troba a disgust en aquesta. 

 

La particularitat que tenen les relacions laborals entre aquest tipus de concursos i els seus participants és que aquests han de signar també un contracte mercantil on cedeixen els seus drets d'imatge a la productora, i així aquesta pot emetre imatges seves. 

 

Els dotze concursants de l'edició de 2018 de 'GHVIP' | Telecinco

La clàusula monetària seria il·legal

Les clàusules que obligarien a pagar una multa als concursants realment no poden ser aplicades. Semblen més un recurs que es guarden els programes per evitar que un participant deixi el concurs sense ser expulsat

 

L'escriptora Lucía Extebarría va explicar la seva experiència, ja que ella mateixa va abandonar el programa 'Campamento de Verano'. «Jo vaig participar en un 'reality' i vaig abandonar, tenia la mateixa clàusula i no vaig pagar res perquè aquesta clàusula és il·legal». Extebarría va afegir: «Ningú et pot penalitzar per abandonar una feina». 

 

Tot apunta que Oriana pot respirar tranquil·la, ja que no haurà d'assumir cap sanció econòmica i simplement no cobrarà cap indemnització. El que no sabem és si Telecinco tornarà a contractar-la per alguns dels seus 'realitys', després de la seva curta participació a 'Gran Hermano Vip' i 'Supervivientes'.