Primer pla de Paolo Vasile amb posat seriós

Paolo Vasile entra en pànic i confirma que Telecinco ha de canviar-ho tot

Paolo Vasile, preocupat: cap dels programes de Telecinco no supera els dos milions d'espectadors

Paolo Vasile s'ha emportat un altre cop d'audiència amb una de les apostes més grans de la cadena per al 2022. El conseller delegat de Mediaset va conèixer el fracàs de 'Pasión de Gavilanes' a l'hora punta i el grup de comunicació italià ha fet saltar les alarmes.

Després de diversos mesos perdent davant Antena 3 i amb el fracàs de 'Secret Story', Vasile pensava que la tornada de la telenovel·la colombiana podria fer un tomb a les seves audiències.

Tot i promocionar-la durant setmanes a tots els programes de Mediaset, el cas és que 'Pasión de Gavilanes' ha estat un fracàs en tota regla.

El fracàs de 'Pasión de Gavilanes' treu la ira de Paolo Vasile

La sèrie no va aconseguir guanyar a 'El Hormiguero' i amb prou feines va vèncer en 61.000 espectadors a 'Mentiras' després de perdre 400.000 espectadors en el seu segon episodi.

Després d'aquest fracàs, Telecinco emetia el passat dimecres tres nous episodis de 'Pasión de Gavilanes'. La cadena buscava competir amb el final de la segona temporada de 'Tierra Amarga' a Antena 3.

'Pasión de Gavilanes 2'
L'aposta de Paolo Vasile per 'Pasión de Gavilanes 2' és un fracàs d'audiències. | Telemundo 

El primer capítol de la sèrie arribava a un 10,1 % i 1.441.000 espectadors. El segon, assolia un 11,7 % i 1.217.000 espectadors, i el tercer un 13,8 % i 966.000 espectadors. Per tant, en tan sols una setmana, havia perdut més de 500.000 espectadors.

Així, Telecinco va marcar un 13 % de quota de pantalla al total diari, dos punts menys que Antena 3 (15,9 %). Aquell dia, la distància ja era de sis dècimes (14,5% vs. 13,9%). Un dia més tard, dijous, la diferència creixia en una dècima més en caure l'audiència de Mediaset a un 13,8 %.

Antena 3 derrota per quarta vegada consecutiva a Paolo Vasile

Amb tot, Antena 3 serà novament líder en audiències al febrer, aconseguint per primera vegada a la història vèncer durant quatre mesos consecutius. A més, aconseguirà per segona vegada guanyar sis de set mesos, cosa que no passava des de l'any 2013.

Mentre Atresmedia triomfa amb formats com 'El Hormiguero', 'Pasapalabra', 'La Voz' o 'Tu cara me suena', Mediaset no ha apostat per espais de gran importància. S'ha dedicat més a estalviar costos que no pas a donar programació de qualitat. El cas és que cap dels seus espais no aconsegueix superar els dos milions d'espectadors.

Pablo Motos a 'El Hormiguero'
'El Hormiguero', un dels programes amb més audiència d'Antena 3, derrota les apostes de Paolo Vasile | Atresmedia 

Un altre fracàs ha estat 'Idol Kids', que ha estat relegat dissabte a la nit després de les seves fluixes audiències.

Paolo Vasile és conscient que el grup de comunicació està en crisi, però no hi posa remei per solucionar-ho a curt termini. Això sí, Vasile segueix confiant en la tornada de 'Supervivientes' a finals de març i de 'GH VIP' a la tardor.

Adeu al Mundial de Qatar

A més, Vasile va deixar escapar el Mundial de Qatar, que tindrà lloc entre el 21 de novembre i el 18 de desembre. RTVE va decidir licitar més alt per aquest esdeveniment esportiu i fa uns dies se sabia que l'ens públic aconseguia els drets de la seva emissió.

Primer pla de Paolo Vasile
Paolo Vasile, preocupat pel rumb que està prenent Telecinco. | EUROPA PRESS 

Amb el Mundial de Qatar, Mediaset pretenia millorar les seves audiències al novembre i al desembre, com va passar el 2021 amb l'Eurocopa. En aquell esdeveniment, Telecinco va fer una mitjana del 16,8 % i del 17,1 % al juny i juliol, respectivament. Aquestes bones dades van ser claus perquè al final del 2021 la cadena vencés Antena 3 en la dada anual (14,9 % contra un 13,8 %).

Actualment, amb la deriva dels últims mesos i la pèrdua del Mundial, Paolo Vasile tem que Telecinco perdi el lideratge anual d'audiències, cosa que no passa des de fa 11 anys. Aquell any, malgrat tot, la cadena líder va ser La 1 de TVE, ja que Antena 3 mai no ha arribat a conquerir aquesta fita.