YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Pablo Díaz, el violinista que mirava ‘Pasapalabra’ amb l'àvia i quasi s'emporta el 'bote'

Va rebre de la Reina Sofia el premi a l'estudiant més brillant de la Càtedra de Música i participa en iniciatives solidàries

Concursant Pablo Díaz a 'Pasapalabra'
Pablo Díaz va estar a punt, novament, de guanyar el gran pot de 'Pasapalabra' | Antena 3

Pablo Díaz ha aconseguit guanyar-se el cor dels espectadors de 'Pasapalabra' per la seva tenacitat en intentar guanyar el pot del programa. Després d'anys i desenes de 'roscos' intentant-ho, semblava que ahir podia ser el dia. Antena 3 feia temps que ho anunciava com si anés a succeir, però finalment es va quedar a una lletra del pot. La H.

Pablo Díaz va néixer a Santa Cruz de Tenerife, però amb només un any els seus pares van prendre la decisió de mudar-se a Madrid, on segueixen residint avui dia. Pablo ve d'una família marcada per la música, ja que els seus pares són pianistes, i ell també va sentir des de petit aquesta passió per la música.

Amb cinc anys va començar a estudiar violí i piano, però després va deixar el piano per centrar-se en el violí i als 16 va entrar a l'Escola Superior de Música Reina Sofia per continuar la seva formació. Allà va guanyar una beca amb el grup de cambra, completat per un violoncel i un piano, i això li va permetre fer concerts per tot el país.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Entre els seus reconeixements figura el Premi a l'alumne més excel·lent de la Càtedra de Música de Cambra, que va rebre de les mateixes mans de la reina Sofia. Així ho explicava orgullós el mateix Pablo en les seves xarxes socials: «L'altre dia vaig tenir el gran honor de rebre de mans de la reina Sofia el Premi a l'alumne més excel·lent de la Càtedra de Música de Cambra, dirigida per la professora Marta Gulyás, juntament amb els meus companys Ángel Martín, Alejandro Viana i Tomàs Alegre. No puc estar més feliç i agraït!».

Pablo també va estar un temps vivint a Amsterdam, Països Baixos, on va estudiar un màster en violí. Però a més, el de Tenerife compaginava la seva passió per la música amb una altra afició: el programa 'Pasapalabra'. El veia des de petit amb la seva àvia i sempre havia somiat en participar. La seva tenacitat el va portar a aconseguir-ho, i fins i tot ha estat a punt d'endur-se el pot.

Quan va complir 18 anys, aquest gran amant de la lectura es va posar a estudiar els 'roscos' de 'Pasapalabra', i és que ell mateix afirma que estudiava 8 i 9 hores cada dia, i quan ja es trobava preparat, es va presentar al càsting. Des que va entrar en el programa, el 26 de gener de 2017, amb 19 anys, s'ha convertit en un dels concursants més estimats.

Compagina la seva participació en el programa amb l'activitat de 'Youtuber': té un canal en què els seus fans poden veure les seves actuacions. En les seves estones lliures col·labora amb diverses iniciatives solidàries, amb les que porta la seva música als hospitals. Des de fa anys, Pablo somia en poder realitzar un màster als Estats Units que costa 40.000 dòlars.

Rècord de programes seguits en el concurs

Pablo ha aconseguit batre tots els rècords en 'Pasapalabra' perquè, encara que Jero Hernández va arribar als 241 programes, dividides en dues etapes diferents (2016 i 2019), Pablo Díaz compta amb el rècord de ser el concursant que s'ha mantingut més programes seguits, ni més ni menys que 169.

Pablo va arribar al programa amb 19 anys i va demostrar una gran solidesa de coneixements: era el que es diu un concursant prometedor. Va estar 47 programes consecutius en el programa que presentava Christian Gálvez a les tardes de Telecinco, fins que un professor de música, el saragossà Julio Escartín, es va dur el pot en el seu primer programa.

La seva segona aventura va començar a Antena 3, el passat mes de juny i des de llavors porta ja 169 programes en què ha intentat sense èxit portar-se el pot. La cadena feia temps que passava un anunci en el qual es veia a Pablo molt excitat a falta d'una lletra per completar el 'rosco'. Per tant, donava a entendre així que ho aconseguiria de forma imminent, i la samarreta que duia era la mateixa amb què apareixia en la promoció del programa d'ahir. En els últims dies va créixer l'expectació i tots ho donaven per fet: Pablo Díaz guanyaria per fi el pot.

Sempre es recordarà d'Hannó

Roberto Leal va llegir la pregunta de l'última lletra que li quedava, a 18 segons del final: «Nom del militar cartaginès del segle III aC, anomenat 'El Gran', i partidari de la pau amb Roma». El de Tenerife s'ho va pensar bé, i va respondre: «Hieró». Però era «Hannó». Una lleugera diferència que el va deixar sense els 1.296.000 euros del pot. Actualment, només vuit concursants han aconseguit un pot per sobre del milió.

La bona notícia per als seguidors del programa, que ahir es van mostrar indignats a les xarxes pel suposat engany de la cadena, és que Pablo Díaz seguirà al programa. I, coneixent la seva tenacitat, ho seguirà intentant fins al final per aconseguir el seu somni: seguir formant-se en una prometedora i brillant carrera com a violinista i compositor.


Comentaris

envia el comentari