'Pasapalabra' no farà cas a l'exigència de l'audiència: «És una norma injusta»

Un exconcursant que va fer història l'any 2017 ha revelat el motiu pel qual el programa treballa amb aquesta norma

Imatge del logo de Pasapalabra
'Pasapalabra' no farà cas a l'exigència dels seus fans: «És una norma injusta» | Cedida

Tot i haver canviat de cadena, 'Pasapalabra' mantindrà intactes les bases del concurs i, per tant, una de les normes que els espectadors consideren més injustes continuarà vigent a Antena 3. La norma consisteix a eliminar de manera automàtica al concursant que no s'ha endut els diners.

Juliol Escartín va aconseguir fer història a 'Pasapalabra' l'any 2017, quan va completar el 'rosco'. Es va emportar un total de 318.000 euros i va aconseguir vèncer a Pablo Díaz, un jove de Tenerife, que portava 47 nits consecutives concursant. La victòria del saragossà també va suposar la fi del concurs de Pablo.

Exconcursants i espectadors del programa consideren que és la norma més injusta del concurs. Encara que s'esperava que s'eliminés aquesta regla a Antena 3, segons ha confirmat 'El Confi TV', 'Pasapalabra' mantindrà intacte el seu reglament.

Un exconcursant explica el motiu d'aquesta norma

«Abans que posessin 'La cadira blava' (juliol de 2015), el concursant que perdia el programa marxava i el mateix succeïa quan un dels dos resolia correctament el 'rosco'», ha explicat Carlos Adán, un altre participant que també va fer història l'any 2017. «Un guanyava i l'altre com a perdedor abandonava el programa. Era ben normal».

«Quan el programa va establir 'La cadira blava' semblava estrany que el perdedor, en cas que l'altre s'emportés els diners, no tingués el dret de tornar». Tot i que ni els mateixos concursants entenien per què es va establir aquesta norma, i fins i tot era tema de debat entre ells, ha explicat com van descobrir el motiu «just el dia que va perdre Pablo».

«És pura lògica. Pablo va quedar eliminat quan portava 47 programes concursats i pràcticament gairebé 50.000 euros guanyats. Si l'endemà li haguessin donat l'oportunitat de tornar, hauria concursat per un pot de 6000 euros», la xifra amb la qual es torna a iniciar el concurs. «Seria, per tant, absurd encertar 24 preguntes i fins i tot la 25 per emportar-se els 6000 del premi, perquè automàticament perdria els 50.000 euros acumulats».

«Una altra opció seria la de fallar a propòsit per tornar a concursar l'endemà, i els successius, fins que el pot creixés», però aquesta no tindria sentit perquè «l'audiència del programa ho veuria molt estrany». D'aquesta manera, Carlos Adán ha arribat a la conclusió que un concursant que «ja té 50.000 euros assegurats» no tindrà interès a completar el 'rosco' si torna a començar amb 6.000 euros i, per tant, tractaria de fallar algunes de les preguntes per continuar en el programa.

Per aquest motiu, creu que eliminar el contrincant quan algú guanya el pot, és una norma «molt ben pensada perquè evita que es donin aquest tipus de situacions tan absurdes». A més, si aquesta persona ja tenia un cert recorregut dins de 'Pasapalabra', sempre se li ha donat l'oportunitat de tornar més endavant.


Comentaris

envia el comentari