Primer pla de perfil de Paz Padilla amb el rostre seriós

Paz Padilla rep un revés a les portes del jutjat

Padilla tenia el judici contra 'Sálvame'

Paz Padilla tenia previst veure's ahir les cares amb algun excompany de Sálvame. Aquest dimarts era el dia assenyalat perquè comencés el judici de la presentadora gaditana contra Mediaset per acomiadament improcedent. Davant tindria al que havia estat el seu amic David Valldeperas, director del programa de Telecinco i responsable possiblement del seu acomiadament.

No obstant això, a escasses hores que comencés la vista es va posposar. Aquest ajornament, com va assenyalar l'advocada Maica Velasco a Libertad Digital, va ser per motius laborals.

Pel que sembla, Paz Padilla arribava a la cita amb els deures fets. Així ho va explicar Jesús Manuel Ruiz, un altre dels treballadors del programa de Telecinco acomiadat. Compta amb una «prova documental i testifical», va afirmar.

Paz Padilla plorant al plató de 'Sálvame'.
Paz Padilla va ser acomiadada de Telecinco fa uns mesos. | Mediaset
 

El judici s'havia de celebrar als Jutjats Socials de Madrid. La intenció de la humorista és que la baixa es declarés com a acomiadament improcedent o nul, explica el periodista.

Improcedent implicaria «el pagament íntegre del contracte i el nul, el pagament i la readmissió immediata». Per part seva, a Mediaset intentaran defensar que l'acomiadament va ser procedent. Al·leguen que la presentadora va abandonar el seu lloc de treball sense motius.

Amb anterioritat havia mantingut una discussió amb Belén Esteban, que va provocar que la gaditana marxés del plató sense donar explicacions. Allò va passar el 20 de gener passat.

▶️ Esconden a Anabel Pantoja la noticia que provocaría su abandono de Supervivientes

La nova data del judici es coneixerà al llarg dels pròxims dies. Retrobar-se als tribunals amb antics companys mai no és agradable i això és una cosa que sap la presentadora. S'haurà d'enfrontar a un moment molt complicat, encara que en algun moment ha intentat evitar-ho.

Tot i això, des de la cadena no han posat gaires facilitats. Des del primer instant van defensar la teoria que es va absentar del seu lloc per fer-la fora.

Paz Padilla està convençuda que té totes les paperetes per imposar-se en aquesta batalla contra Mediaset. Entén que el seu cessament «es va orquestrar des de dies abans. Quan Jorge Javier i Belén Esteban van escalfar motors perquè aquell dijous tot esclatés».

En defensa seva, la gaditana vol exposar que van ser moltes les ocasions en què un presentador o col·laborador se n'anava de l'espai en directe. Eren freqüents aquestes absències, però en el seu cas no estaven disposats a mirar cap a un altre costat.

El canal de Vasile va voler aprofitar aquesta situació per desprendre's de la presentadora. Durant les setmanes prèvies havia tingut una esbroncada amb Belén Esteban a causa de les vacunes del coronavirus. Això hauria pogut ser el detonant de l'acomiadament.

Però també hi havia altres raons que van contribuir al seu cessament. Principalment la caiguda dels espectadors. Ni ella ni Carlota Corredera van aconseguir enganxar l'audiència.

Només Jorge Javier Vázquez podia mantenir uns nivells acceptables. Més tard el programa apostaria per introduir una sèrie de canvis en el format, que incloïen la renovació dels conductors.

Imatge de Paz Padilla parlant durant un acte
La presentadora està implicada en altres projectes. | Europa Press

Paz Padilla es mereixia un altre tracte

Paz Padilla mai no va entendre els motius del seu acomiadament. No s'acaba de creure que realment prescindissin dels seus serveis per absentar-se una tarda. Creu que darrere aquesta decisió s'amaga alguna cosa més.

Té la sensació que la justícia li donarà la raó. Això sí, durant els últims mesos no s'ha volgut pronunciar mai sobre l'assumpte. De la seva boca sempre n'han sortit bones paraules, tant cap als seus companys com al programa.

Aquest judici és un nou contratemps per a La Fábrica de la Tele i Telecinco. La productora està implicada per una investigació policial per revelació de secrets i accés a informació confidencial.

Paz Padilla, mentrestant, ja està immersa en altres projectes professionals, com ara el teatre o els llibres. Això sí, no es descarta que en molt poc temps se la torni a veure a la petita pantalla.