Primer pla de Pedro Piqueras

Pedro Piqueras no aixeca el cap i assenyala algú del seu entorn

Pedro Piqueras està passant per un moment molt complicat

Pedro Piqueras està considerat un dels presentadors d'informatius amb més credibilitat d'Espanya. Tot i això, l'audiència li ha anat donant l'esquena amb el temps i així ho demostren els darrers números de gener.

El seu major competidor, Vicente Vallés, va acabar el mes amb 2.947.000 espectadors i una quota de pantalla del 19,8 %. Sembla que, en els últims temps, els companys d'Antena 3 no tenen sostre. Alhora, ells es precipiten per un pou sense fons.

Pedro Piqueras ha hagut de conformar-se amb un 12,2 % de quota i 1.835.000 espectadors. Unes xifres que comencen a ser preocupants.

A més, es troben a un milió de seguidors de distància respecte a Antena 3. Els números que registren es troben per sota de la mitjana de la cadena, fet que els situa en el seu pitjor moment de l'última dècada. Amb això, les alarmes de Mediaset s'han activat. 

El seu informatiu, que tenia una bona reputació, ha anat perdent audiència en detriment de l'espai de Vallés. A TVE les coses tampoc estan anant gens bé. Carlos Franganillo empitjora els seus números amb 1.605.000 espectadors i una quota del 10,2 %.

Amb tot això, els informatius d'Atresmedia aconsegueixen ocupar el lideratge a la seva franja horària durant 25 mesos seguits. En el total, Antena 3 estableix un 19,1 % davant el 13,7 % de Telecinco.

Pedro Piqueras
Pedro Piqueras ha anat perdent molta audiència. | Europa Press 

Els primers es consoliden com a única oferta informativa que creix, amb una pujada de 2,6 punts. Encadena el quart any de lideratge i amb les millors xifres des de fa 14 anys.

Pedro Piqueras està preocupat

El mateix es pot dir del noticiari del migdia. Presentat per Sandra Golpe, arriba diàriament una quota de 20,7 punts. Els experts asseguren que treuen profit de 'La ruleta de la suerte', que s'emet als minuts previs.

Amb tot això, Pedro Piqueras té motius més que suficients per preocupar-se. Tant pel paper de presentador com pel responsable de l'àrea d'informatius. Ha vist com el marit de la seva companya, Ángeles Blanco, li guanyava la batalla i li va restant seguidors.

Hi ha diversos motius que poden explicar aquesta fugida d'espectadors. En primer lloc, que el noticiari de la nit d'Antena 3 aprofita un bon grapat de televidents del concurs 'El Rosco de Pasapalabra'. Per la seva banda, a Telecinco, han de remuntar el vol a la nit després de recollir el testimoni de 'Ya son las ocho'.

Però Vicente Vallés ha aconseguit esdevenir un referent per múltiples raons. Principalment pel seu posicionament polític i per plantar cara al govern amb total llibertat. Ha aconseguit informar de manera més precisa dels temes que realment preocupen els ciutadans.

Pedro Piqueras als estudis de Mediaset
Pedro Piqueras ha vist com l'audiència l'ha deixat de banda. | Mediaset 

Per part seva, la cadena de Mediaset ha apostat per un espai més llarg i amb contingut més fresc. Però això potser no reporta els beneficis desitjats.

Piqueras ha de fer front a la mala reputació de la cadena

Hi ha un altre aspecte amb què ha de fer front Pedro Piqueras. Es tracta de la mala reputació que s'ha anat guanyant Telecinco últimament. Entre realities i programes del cor, molts espectadors els han donat l'esquena.

Cal tenir en compte, també, la imatge guanyada pel noticiari de la cadena de Fuencarral amb les transicions que es feien des de 'Sálvame'. Deixaven el presentador manxec moltes vegades descol·locat.

Tampoc va resultar agradable que fessin ressò de notícies relacionades amb la docusèrie de Rociíto. L'espectador d'informatius possiblement fugi d'aquest tipus de contingut, i això és una cosa que no han sabut apreciar.

Ara, Pedro Piqueras té la difícil missió de remuntar aquest resultat advers. Li resultarà molt complicat davant la fortalesa que demostren els rivals.