Jorge Javier Vázquez

La crisi de Jorge Javier a Telecinco rebota a Pedro Piqueras

El conductor dels informatius perd el lideratge

Antena 3 es va fer amb els drets de 'Pasapalabra' després que una sentència li prengués el programa a Telecinco. Una maniobra per part d'Atresmedia amb la qual pretenia guanyar en audiència al seu rival per antonomàsia. Però els efectes han trigat a arribar. Mediaset va contraatacar fent que 'Sálvame' durés una hora més ocupant el lloc que va deixar 'Pasapalabra' —i que ha estat incapaç d'omplir amb una altra alternativa— ampliant la seva audiència.

Durant mesos, el programa presentat per Jorge Javier Vázquez va aconseguir el seu propòsit però ara s'ha girat la truita. 'Pasapalabra' ha iniciat la nova temporada televisiva trepitjant fort i s'ha col·locat com el gran rival de 'Sálvame', arribant a causar grans estralls en la seva audiència i robant-li el lideratge.

El programa presentat per Roberto Leal està imbatible arrossegant en el seu èxit a 'Antena 3 Notícies 2'. L'espai presentat per Vicente Vallés, ha aconseguit situar-se com a líder d'audiència per sobre de Pedro Piqueras qui, durant vuit anys, ha estat el conductor de l'informatiu més vist. Aquestes dades confirmen els llançats a l'agost ratificant el lideratge d'Antena 3.

L'èxit dels informatius d'Antena 3

Vicente Vallés ha aconseguit en el primer mes de la nova temporada un 17,6% de quota de pantalla amb 2,2 milions d'espectadors de mitjana. Unes xifres que contrasten amb les registrades per 'Informatius Telecinco', on s'ha produït un declivi que ha deixat a Pedro Piqueras amb un 15,2% de share. Un dur cop per a la cadena perquè Piqueras era l'últim que aguantava les bones dades d'audiència en el gènere d'informatius.

Però sens dubte la dada que més ha sorprès és la registrada per 'Pasapalabra'. Antena 3 està imparable i prova d'això és l'espectacular nivell d'audiència que ha registrat el programa presentat per Roberto Leal. A l'agost va superar dues vegades el seu rècord i va arribar fins al 20,3% de share dos dies seguits i pujant 4 dècimes més el tercer dia. Unes dades que deixen per terra a 'Sálvame', que travessa les seves hores més baixes.

Aquesta tensió mediàtica va ser del tot visible quan Ángel Garó, l'humorista, va revelar la situació en una crida en directe a 'Sálvame'. «A veure si veieu Antena 3, la cadena trista, i em veieu a mi en Veneno», va promocionar de manera inesperada l'humorista davant l'atònita mirada dels col·laboradors. Malgrat que Jorge Javier va tractar de tallar la crida de manera ràpida, Garó va contraatacar: «Ja no t'interessa això d'Antena 3, no?» va preguntar amb ironia.

«No, això d'Antena 3 no m'interessa, estan les coses com per a interessar-me... Hala, adéu, adéu!», va contestar el presentador deixant en evidència la mala ratxa d'audiència que arrossega Telecinco últimament.