Primer pla de Pedro Piqueras

Pedro Piqueras trenca el silenci: «Sempre he volgut explicar la realitat»

Pedro Piqueras es confessa com mai sobre la seva feina a la televisió

Pedro Piqueras ha estat reconegut per la seva tasca periodística, sent guardonat amb el premi Periodista de l'Any atorgat per la revista 'Vanity Fair'. El presentador dels Informatius de Telecinco porta una àmplia carrera a l'esquena, sent un dels periodistes millor considerats de la televisió.

Ja són 16 anys el que porta a Mediaset després de passar per pràcticament totes les cadenes de televisió. Una experiència amb què ha aconseguit grans amistats i amb què sempre ha intentat acostar l'actualitat als espectadors. Ara, a les portes de la jubilació, Piqueras se sincerava després de ser premiat.

Pedro Piqueras se sincera: «He volgut sempre explicar la realitat»

Pedro Piqueras és, sens dubte, una de les cares més icòniques de la televisió. Cada nit, el presentador dels Informatius de Telecinco comenta l'actualitat sempre intentant ser tan neutral com sigui possible.

Almenys és en el que ha basat la seva feina com a periodista. Per ell és fonamental informar des d'una perspectiva clara, sense influir en els espectadors. I així ho confessava en recollir el seu guardó com a Periodista de l'Any on va recordar la seva carrera professional.

«Aquest premi, inesperat per a mi, és molt important», començava dient al seu discurs. «M'ajuda a tenir més confiança com a narrador de la realitat que, al cap ia la fi, és el que més m'importa com a periodista», continuava.

«He volgut sempre explicar la realitat tal com és», afegia, mostrant així quin ha estat el camí que ha marcat la seva feina. Una tònica que s'ha vist reconeguda i que molts dels seus companys de professió valoren positivament.

De fet, Alberto Moreno, director de contingut de Vanity Fair, així ho deia públicament. «Tots els que som aquí admirem Pedro Piqueras, algú que parla amb la mateixa veu i la mateixa mirada neta que porta entonant durant els últims 45 anys».

I no n'hi ha per menys, ja que el seu ampli currículum l'avala com un dels millors presentadors d'informatius de la televisió. «Ja són 16 anys els que porta dirigint els Informatius de Telecinco i entrant a les nostres llars cada nit", afegia Moreno.

Pedro Piqueras als estudis de Mediaset
Pedro Piqueras rep un guardó per la seva carrera professional. | Mediaset

Pedro Piqueras parla sobre la seva possible jubilació

Als 66 anys, Pedro Piqueras encara se sent amb l'obligació de continuar explicant la realitat de cada dia. I no només ho sent com una obligació, sinó com la seva autèntica passió i amor pel periodisme.

És per això que no veu el moment de jubilar-se. «A vegades em pregunten que quan em jubilaré, i jo contesto: ¿Com em jubilaré ara amb tot el que està passant?», explica.

«La vida i les circumstàncies m'han permès viure, encara avui, el periodisme amb gran intensitat», prosseguia en el seu discurs. I és que encara són moltes les coses que Piqueras ha d'explicar i, sobretot, d'informar.

Per a ell la seva feina resulta fonamental, ja que és conscient de la tasca informativa que duu a terme quan cada nit es fica a les llars.

Però si hi ha un moment que recorda amb una sensibilitat especial va ser quan va cobrir l'erupció del volcà de La Palma. Traslladat fins al lloc, Piqueras va recordar els seus anys com a reporter de camp. «A La Palma va tornar a renéixer en mi el reporter que vaig ser amb 18 anys», va confessar.

A més, en el seu afany per acostar a les cases la tragèdia, va revelar com un guàrdia civil va qüestionar la feina per la seva edat. «Em va deixar anar: ¿No creu que està una mica gran per això?», va recordar. «I jo li vaig respondre, tinc només seixanta-sis anys, però a més sóc nét i nebot de guàrdies civils, posa'm a prova», li va contestar.

Pedro Piqueras a Vasile: «Has trobat el teu home»

Per acabar el seu discurs, el periodista manxec va recordar com va ser la seva primera trobada amb Paolo Vasile. El conseller delegat de Mediaset volia comptar amb ell com a director dels Informatius i només li va demanar una única cosa.

«Em va comentar que li agradaria que mai anés enarborant una bandera, sinó que deixés qualsevol ideologia abans d'entrar a l'edifici", explicava. "No li vaig dir res, però vaig pensar: Estimat Paolo, has trobat el teu home», va confessar.

Per a Piqueras ser objectiu és fonamental i una peça clau en la seva feina com a periodista. Una premissa amb què s'ha mantingut fidel durant tota la seva carrera, malgrat que de vegades no és fàcil.

▶️ Juan y Medio ya sabe que tiene otra oportunidad tras hablar con David Broncano

«Puc tenir unes simpaties o unes altres, però sempre he intentat explicar històries per a totes les persones independentment de la seva ideologia», argumentava. «I això no és fàcil, però és un compromís», concloïa.