Pedro Sánchez no s'hauria interessat pel cas de Rocío Carrasco

Pedro Sánchez renega de Rocío Carrasco mesos després

El president de Govern desmenteix ara que hagi cridat a la protagonista de moment

Després de sortir a la llum la docusèrie de Rocío Carrasco i el seu impactant testimoni de maltractament, la filla Rocío Jurado va rebre un gran suport social. Fins i tot, del Govern, ja que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, o la socialista Adriana Lastra, es van bolcar amb ella.

Irene Montero escrivia un missatge públic en què recordava que «hi ha moltes dones seguint aquest programa, parlant d'aquest tema amb les seves famílies, amb les seves germanes, amb les seves amigues». La ministra d'Igualtat explicava que «de mitjana, una dona que pateix violència masclista triga a denunciar vuit anys i vuit mesos. És una barbaritat. Tenen por de no ser cregudes. Per això és tan important cridar 'germana, jo sí que et crec' que es tornava a repetir amb Rocío Carrasco», assegurava.

Irene Montero
Irene Montero va defensar públicament Rocío Carrasco | GTRES

De fet, després d'escoltar el terrible relat de Rociíto, les trucades al 016 es van incrementar, fet que demostra que el missatge de Carrasco havia generat efecte en moltes dones. Montero, en aquest sentit, destacava que hi havia dones que s'havien vist «reflectides en les experiències que ella explica». Per això, recordava «que hi ha un telèfon, el 016, amb una veu a l'altra banda per ajudar».

A més, Montero insistia que «el testimoni de Rocío Carrasco és el d'una víctima de violència de gènere». «Quan una dona denuncia públicament la violència pot ser qüestionada o ridiculitzada. Per això és important el suport», matisava, i definia a Carrasco com «una dona valenta, una supervivent, amb un testimoni que té un gran valor per visibilitzar la violència de gènere. No pararem fins que la vida sigui segura i lliure per a totes les dones», destacava la ministra.

 

La suposada trucada de Pedro Sánchez a Rocío Carrasco durant l'emissió de la docusèrie

María Teresa Campos  va fer públic a 'Sálvame', fa uns mesos, que Rocío Carrasco podria haver rebut alguna altra trucada molt important. Ni més ni menys que del mateix president de Govern, Pedro Sánchez,  fet que, segons Campos, va dir molt del polític. L'entorn del mandatari va contactar amb María Teresa per tal de demanar-li el telèfon, segons ella, perquè volia parlar amb Rocío. 

«Diu molt d'ell», opinava la periodista, ja que considerava que «els polítics han d'estar al corrent del que passa al carrer». «Estem davant una cosa històrica, el que ha fet Rocío Carrasco és una cosa històrica que no acabarà aquí», explicava María Teresa. No obstant això, 'elDiario.es' ha investigat, i destaca que Sánchez desmenteix ara que s'hagués produït aquesta trucada.

Primer pla de Pedro Sánchez
Pedro Sánchez negaria ara que hagués contactat amb Rocío Carrasco | GTRES

Jesús Manuel Ruiz ha explicat a la seva columna al mitjà digital que «un company es posa en contacte amb el Departament Jurídic de la Secretaria General de la Moncloa, que dirigeix Judit Alexandra González Pedraz. La resposta a la nostra pregunta és que és «una pregunta abusiva». Per què renegaria ara, doncs, el president de Carrasco? Segons el periodista, perquè en el seu moment li interessava la publicitat que això pogués donar-li, perquè «va voler immediatesa, protagonisme i bandera progressista».