Fotomuntatge de Pedro Sánchez i Rocío Carrasco

«Pedro Sánchez em va demanar el telèfon de Rocío Carrasco, volia parlar amb ella»

El testimoni de Rocío Carrasco s'ha convertit en un fenomen social que ha arribat fins a les esferes més altes de la societat. El mateix president del govern busca la manera de parlar amb l'exdona d'Antonio David Flores

Aquest divendres, María Teresa ha sorprès a tots amb la seva confessió. El president del govern central, Pedro Sánchez, es va posar en contacte amb ella per demanar-li el número de telèfon de Rocío Carrasco.

El testimoni de Rocío Carrasco ha traspassat fins a les esferes més altes de la societat, ja que han simpatitzat amb la causa i molts han estat els que públicament han posat de manifest el seu rebuig contra la violència de gènere.

A més, també hi ha qui ha agraït a l'arxiconeguda Rocío Carrasco que hagi explicat la seva vivència públicament, perquè la seva història ha contribuït al fet que moltes dones, que desconeixien què els passava a casa seva, s'hagin vist reflectides en ella i hagin denunciat els seus botxins.

Sense anar més lluny, les dades llancen esperança per frenar aquesta classe de violència. El mateix Ministeri d'Igualtat ha confirmat que el nombre de consultes al 016 es va incrementar un 41,9% la setmana següent al fet que Rociíto manifestés el presumpte maltractament psicològic que el seu exmarit havia exercit sobre ella.

«S'observa que quan els mitjans tracten aquesta qüestió, donant difusió a testimonis sobre violència masclista i, al seu torn, informant dels recursos disponibles per a les dones que la pateixen, són un altaveu per arribar a totes les dones víctimes, produint un increment de les trucades i consultes», va assenyalar el Ministeri en un comunicat.

Irene Montero, ministra d'igualtat, va entrar en directe en un programa de Telecinco per manifestar públicament el seu suport incondicional a les «milers de dones que poden sentir-se identificades per primera vegada amb el seu relat (el de Rocío Carrasco)».

«El nostre objectiu és que totes les dones, totes, sàpiguen que no estan soles, coneguin els recursos que tenen disponibles i se sentin segures per utilitzar-los. Moltes vegades això succeeix quan una dona s'identifica amb una altra dona que fa el pas d'explicar-se públicament», va expressar la ministra al seu Twitter.

També Adriana Lastra, vicesecretària general del PSOE, va aplaudir la valentia de l'exdona d'Antonio David Flores a l'hora de realitzar la sèrie documental que ha servit d'ajuda per visibilitzar el problema social present en els nostres dies.

«Rocío Carrasco és una dona valenta, una supervivent. El seu testimoni té un gran valor per visibilitzar la violència de gènere. No pararem fins que la vida sigui segura i lliure per a totes les dones», va sentenciar en un tuit.

Però elles no han estat les úniques persones de la política que s'han manifestat al respecte. Entre d'altres, també Rocío Monasterio, presidenta de VOX a Madrid, es va fer ressò dels problemes que pateixen els fills fruit de progenitors maltractadors a propòsit de l'experiència de Rociíto amb Rocío i David Flores.

«Avui mitja Espanya ha entès el que és la síndrome d'alienació parental. El pateixen milers de nens, uns víctimes de pare, altres de mare», va escriure la presidenta de VOXMadrid.

El fenomen Rocío Carrasco arriba fins al president

Ara se suma Pedro Sánchez. Ell ha preferit expressar-li el seu suport a la filla de Rocío Jurado en la intimitat. Segons ha explicat Maria Teresa Campos en la seva entrevista de divendres, el mateix president del govern espanyol li va telefonar per demanar-li el número de Rocío Carrasco.

La periodista ha informat que efectivament la trucada entre l'empresària i el polític sí que es va produir «perquè després jo vaig parlar amb Rocío i vaig saber que havien parlat». No obstant això, la presentadora no ha revelat el contingut de la conversa.

No hi ha dubte que el testimoni de Rocío Carrasco ha marcat una fita en la història mediàtica i social. La seva història s'ha convertit en objecte de debat i en converses de cafeteria amb un objectiu comú: repugnar aquest tipus de violència.

La societat s'ha quedat bocabadada perquè la història de la filla de 'La més gran' és també la vivència de moltes persones de la societat i, per descomptat, un mal generalitzat que cal combatre. Pedro Sánchez li ha rendit el seu màxim suport a Rocío Carrasco i, per tant, el suport a totes les dones que pateixen maltractaments.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.