Pepe Rodríguez es el cap de cuina del seu restaurant familiar, 'El Bohío'.

Pepe Rodríguez i el trencament familiar que s'amaga darrere de 'Masterchef'

El xef es queda sol al capdavant del seu restaurant familiar

Més enllà de la seva faceta com a jurat a 'Masterchef',Pepe Rodríguez és el cap de cuina del restaurant familiar que va fundar la seva àvia Valentina a principis del segle XX. Des de l'any 1934, els fogons d''El Bohío' s'han convertit en tot un referent de la gastronomia de Castella-la Manxa.

Situat a prop de l'ajuntament d'Illescas, el restaurant familiar ha aconseguit potenciar els sabors de la terra amb plats exquisits que els han portat a obtenir l'anhelada Estrella Michelin. Però tot i l'èxit aconseguit, regentar l'establiment no ha estat una tasca gens fàcil per a la família de Pepe Rodríguez.

Com succeeix en molts negocis familiars, les disputes i el repartiment de responsabilitats provoca desavinences entre els membres. En aquest cas, els implicats en el conflicte han estat Rodríguez i el seu germà, Diego, que acaben de trencar la relació professional d'una manera amistosa. Diego ha abandonat el restaurant després de quaranta anys com a cap de sala.

El germà de Pepe Rodríguez deixa 'El Bohío' després de 40 anys com a cap de sala

Durant quatre dècades, Pepe Rodríguez i el seu germà Diego han compartit el lideratge del negoci familiar. El primer ha fet de xef i cap de cuina, i el segon, com a cap de sala. Malgrat tot, però, després de molts anys de desgast, els germans van prendre la decisió d'emprendre camins professionals per separat.

Segons recull la revista 'Vanitatis', Diego Rodríguez va decidir fa uns mesos abandonar el seu lloc com a responsable de sala. Una decisió presa fruit del seu esgotament i cansament per liderar el negoci familiar. La revista del cor assegura que Diego necessitava un respir i no assimilar tota la responsabilitat sense Pepe, que era a la televisió. Ara, dirigeix un negoci hostaler.

Tot i que aquesta decisió ha despertat els rumors sobre una possible mala relació entre els dos germans, fonts pròximes a Pepe Rodríguez s'entesten a desmentir-ho. Asseguren que el distanciament s'ha produït de manera amistosa i només en el sentit professional.

«No hi ha hagut ni malentesos, simplement un canvi d'aires. Pepe pot dedicar-se a la cuina i a les seves altres activitats. Diego volia mantenir una certa distància», segons assenyalen a 'Vanitatis' fonts pròximes a la productora de 'Masterchef'.

Pepe Rodríguez i el seu germà separen els seus camins professionals

Encara que Diego ha decidit abandonar 'El Bohío', tots dos continuen sent socis de l'empresa familiar. El seu distanciament només s'ha produït dins l'àmbit professional, ja que Diego ha optat per prendre's un descans i centrar-se en el seu negoci particular, 'Rent a Catering', on és soci únic. Es dedica al subministrament de mobiliari i diferents estris d'hostaleria, entre ells, 'El Bohío'.

Tot i que l'empresa figura en el Registre Mercantil des de l'any 2003, Diego ha decidit que aquest és el moment per centrar-hi els seus esforços. Una idea que pot tenir relació amb la necessitat de remuntar les pèrdues ocasionades per la pandèmia. De fet, en els dos últims exercicis l'empresa ha registrat un saldo negatiu, de 9.000 i 34.000 euros respectivament.