Sarah Arauco i Dagner Rojas a 'Calle 7'

Perd la vida una parella de la televisió en caure des d'un dotzè pis

Les primeres investigacions han apuntat que es tractaria d'un feminicidi i d'un posterior suïcidi

Dagner Rojas i Sarah Arauco, dos exconcursants del programa 'Calle 7', han mort aquest dimarts, 27 d'abril, en caure des del pis 12 d'un edifici a la ciutat de Santa Cruz, a Bolívia.

Els dos joves portaven sent parella des de la seva participació en el xou de televisió i convivien junts en aquest mateix lloc. Tots dos han mort a l'instant per l'impacte.

El moment en el qual tots dos cauen des del pis 12 de l'edifici ha estat gravat per diversos veïns i amics que han vist aquest esquinçador succés.

Primera hipòtesi: feminicidi i posterior suïcidi

Les autoritats van destacar com a primera hipòtesi que podria tractar-se d'un feminicidi i d'un posterior suïcidi. Una premissa que va agafar força després de la publicació del vídeo del succés en el qual es pot veure que primer cau Sarah Arauco i que després ho fa Dagner Rojas.

Alguns coneguts de la parella, així mateix, van assegurar a 'Efe' que ell era molt gelós amb la seva parella i que això els portava a tenir constants baralles.
A més, d'acord amb les imatges que gravades del moment, l'incident en el qual tots dos han mort va tenir lloc arran d'una renyina entre ells.

Una hipòtesi que ha estat confirmada per la Força Especial de Lluita Contra la Violència (FELCV) de Bolívia. Aquesta agrupació ha conclòs que es tracta d'un feminicidi seguit d'un suïcidi.

Pel que sembla la parella havia estat barallant-se una estona abans de morir, i Dagner va acabar agredint a Sarah abans que tots dos caiguessin des del pis 12 de l'edifici de l'avinguda Paraguá en la qual residien junts.

José María Velasco, el director de la FELCV, ha confirmat que Sarah va ser víctima de violència de gènere per part del seu nòvio, amb el qual s'anava a casar el pròxim 11 de maig.

Les autoritats han descobert això gràcies als mòbils de tots dos. Els investigadors del cas han trobat diversos missatges i una fotografia en la qual Sarah assegurava que havia rebut un cop a la cara per part de Dagner.

«En el mòbil de la dona trobem missatges, de la una de la matinada del dimarts, que diu: 'Mira el que vas fer'. I ho acompanya d'una foto que evidencia un hematoma en el pòmul i ull dret de Sarah, la qual cosa confirma que va haver-hi ultratge abans del desenllaç fatal», ha explicat el cap de la Policia boliviana.

El testimoniatge dels veïns

A pesar que s'ha confirmat que va haver-hi maltractament físic abans de l'incident, no s'ha pogut confirmar amb certesa que es tracti d'un feminicidi i d'un posterior suïcidi. Aquesta és la principal hipòtesi que estan estudiant les autoritats i a la qual han apuntat tots els indicis.

No obstant això, una parella del pis 13 de l'edifici ha assegurat que Dagner va intentar subjectar a Sarah per a evitar que es precipités, però no ho va aconseguir, i van acabar caient els dos.

«Obrim la nostra finestra i vam veure que estaven en el pis de baix. Ella estava penjada i ell l'agafava dels braços, però ella no estava cridant, ni forcejant, ni res. Nosaltres parlem i ella ens escolta, puja la mirada, però no ens diu res», han relatat als mitjans locals.

Les autoritats encara es troben investigant què ha estat el que realment ha succeït. «Estem processant l'escena. Lamentablement no volem fer una altra cosa que fer una bona feina, que arribi el fiscal de districte i donarem els detalls».

No obstant això, tot sembla apuntar al fet que serà tipificat com un feminicidi i un posterior suïcidi d'acord amb el que està establert en l'incís 6 de l'article 252 de la Llei Integral per a Garantir a les Dones una Vida Lliure de Violència de Bolívia.

En ell s'estableix que es produeix un feminicidi «quan amb anterioritat al fet de la mort, la dona hagi estat víctima de violència física, psicològica, sexual o econòmica, comesa pel mateix agressor».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.