El periodista Saül Gordillo, nou president dels mitjans públics catalans

El Govern ha tancat un acord amb el PSC i Ciutadans, que en les pròximes hores serà presentat al Parlament de Catalunya

Saül Gordillo serà el nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)
Saül Gordillo serà el nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) | Cedida

Finalment, el Govern, format per Junts per Catalunya (JxCat) i Esquerra Republicana (ERC), ha arribat a un acord amb el PSC i Ciutadans (C's) per nomenar Saül Gordillo, fins ara director de Catalunya Ràdio, nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). S'espera que en les pròximes hores la proposta arribi al Parlament, per poder iniciar els tràmits per a la renovació de la cúpula dels mitjans públics catalans. 

Acord entre el Govern, C's i el PSC

Segons queda definit a l'acord, la majoria independentista queda blindada, amb dos membres de consell proposats per ERC i altres dos per JxCat, a banda d'un proposat per C's i un altre pel PSC. Tal com s'ha pogut conèixer, els candidats d'ERC per a la CCMA són el mateix Saül Gordillo i Rosa Romà, mentre que els de Junts per Catalunya són Miquel Calçada i Sílvia Cóppulo. 

El Govern ha arribat a un acord amb el PSC i C's per reformar la cúpula de la CCMA
El Govern ha arribat a un acord amb el PSC i C's per reformar la cúpula de la CCMA | CCMA

 

Ciutadans proposa el director de TVE, Eladio Jareño

Ciutadans, per la seva banda, ha optat per proposar el fins ara director de Televisió Espanyola, Eladio Jareño, que en les pròximes hores presentarà la seva dimissió de l'ens públic espanyol, mentre que el PSC ha optat per Xavier Marcé, vicepresident del Grup Focus.

El pacte s'ha pogut tancar complint amb tots els requisits que, en la passada legislatura, van establir els grups parlamentaris per reformar la llei de la CCMA, que obligava a incloure un mínim de tres grups parlamentaris, i que els candidats obtinguin dos terços dels vots del ple del Parlament. 

Diverses fonts han assenyalat que el pacte inicial era entre JxCat, ERC i C's, però finalment els socialistes també han aconseguit un representant, després que la formació d'Inés Arrimadas optés per més diversificació i preferís cedir un dels seus membres al PSC. 

TV3 i IB3 estrenaran un canal de televisió comú

Amb tot, cal dir que la CCMA i l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) van arribar recentment a un acord, per a la creació d'un canal digital comú, Bon Dia TV. Es tracta d'un espai que oferirà continguts en llengua catalana de les dues entitats a tots els territoris de parla catalana, que permetrà establir vincles més forts entre Catalunya i les Illes Balears, amb la mirada posada en si À Punt, la nova televisió pública del País Valencià també s'acabarà sumant. 


Comentaris

envia el comentari