Sacrilegi de la gastronomia asturiana a 'Pesadilla en la Cocina': Chicote i la fabada de llauna

Demà dijous es reemetrà el programa en què el xef va visitar l'oprobiosa sidreria de Madrid

El xef Chicote
Alberto Chicote ha sigut víctima de l'estupor en nombroses ocasions per culpa de l'esperpent d'alguns restaurants | Vertele

Alberto Chicote i el seu equip de 'Pesadilla en la cocina' han hagut d'enfrontar-se en moltes ocasions a coses realment sorprenents: propietaris ingovernables de restaurants, cambrers exageradament violents i, fins i tot, ratolins en alguna cuina.

La reemissió de demà, a les 22.30

Dijous a la nit, com no podia ser d'una altra manera, s'emetrà un programa en què la inversemblança també forma part del menú. Se sap que els restaurants asturians són una aposta segura per menjar bé, però sovint hi ha excepcions, com en tot en la vida. Per això mateix, Chicote va acudir a la sidreria 'A Cañada', situada a Lavapiés, el barri de Madrid. L'establiment fa 25 anys que regenta la zona com a un dels més concorreguts.

Un cop ja assegut, Chicote degusta el plat asturià per excel·lència: la fabada. Per a la seva sorpresa i dels espectadors, no era casolana sinó de llauna; un sacrilegi de la gastronomia. Ni tan sols el 'compango' era original. L'estupor es va empoderar de Chicote que, immediatament, va cridar un dels cambrers per exigir-li una resposta adequada. «Figura com a casolana, però no ho és, la veritat», va exclamar l'amfitrió. El xef, completament estupefacte, va fer cas omís, resant, probablement, perquè el 'cachopo' i el pastís de 'cabracho' no fossin de marca; o que, almenys, no ho fossin d'una diferent.

Per als asturians, evidentment, és més que una ofensa. De fet, a TripAdvisor el restaurant acumula una col·lecció incommensurable de crítiques negatives. Els pocs que són positius —des de les 3/5 estrelles— són de persones que, segurament, no han trepitjat mai la terra precursora de la Reconquesta.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari