ALERTA SANITÀRIA CORONAVIRUS:

🚨 T'enviem gratis al mòbil les alertes oficials, infectats, mesures de prevenció del Coronavirus a Catalunya. CLICA AQUÍ i estigues informat al moment!!

ÚLTIMA HORA

Detecten un nou cas de coronavirus a València

La gran pífia de La Sexta assegurant que a Lleida hi ha platja

El programa informatiu ‘La Sexta Noticias’ ja ha demanat perdó per haver assegurat que a la ‘costa de Lleida’ es van registrar onades de sis metres d’altura aquest dimecres
Helena Resano és la presentadora de 'La Sexta Noticias' | La Sexta

 

La Sexta ha hagut de sortir del pas d’una polèmica notícia que té un marcat toc d’humor i que s’està fent viral a les xarxes socials. Els fets es remunten a aquest dimecres, 9 de gener, quan el programa informatiu ‘La Sexta Noticias’, presentat per la periodista Helena Resano, va emetre una peça informativa sobre l’arribada del fred polar i va assegurar que ‘a la costa de Lleida’ s’hi havia registrat onades de fins a sis metres d’altura.

 

En concret, la notícia parlava sobre l’apropament d’aquesta fredorada a gran part d’Espanya i la veu en off que locutava la informació deia això: «Fred que vindrà acompanyat de vent huracanat i temporal marítim, sobre tot al nord-est peninsular. Ja s’han registrat onades de fins a sis metres d’altura». Fins aquí tot bé, si no fos perquè el cartell que es podia llegir a sota de la imatge deia: «A punts de la costa de Lleida, les onades ja han superat els sis metres d’altura». Un fet totalment fals, ja que la demarcació lleidatana és interior i no té platges.

 

El rètol en què La Sexta assegura que a Lleida hi ha platja | La Sexta

 

‘La Sexta Noticias’ ja ha demanat perdó per l’error

Les reaccions a les xarxes socials davant d'aquesta pífia, la majoria de mofa i prenent-s’ho amb humor, van obligar ‘La Sexta Noticias’ a demanar immediatament disculpes. «Perdó a tots els veïns de Lleida. Per a que les onades arribessin a la vostra província, tenim clar que haurien de ser de més de sis metres», va afirmar el mitjà en resposta a un usuari. Aquest és el tweet que va fer el mitjà i alguns d'usuaris que van destacar la pífia. 

 

 

Aquest error ha estat un toc d’humor a una situació de fred polar molt intens que, si bé no aportarà onades fortes a Lleida per raons obvies, sí que farà baixar molt les temperatures, sobretot les nocturnes, que seran gèlides amb valors clarament sota zero i glaçades generals a tot Catalunya. El temporal marítim el viuran a l’Empordà, on la forta tramuntana pot aixecar onades d’entre 2,5 i 4 metres d’altura.