El Bar Pinotxo és escollit com el millor restaurant de la Boqueria a ‘Joc de Cartes’

El programa ha esdevingut el més emotiu que s’havia emès fins ara per la cadena

https://catalunyadiari.com/televisio/marc-ribas-cuiner-tv3Juanito Bayen, guanyador del programa d'ahir
Juanito Bayen, guanyador del programa d'ahir | TV3

L’emissió més emotiva del programa de TV3 ‘Joc de Cartes’ es va retransmetre ahir per la cadena catalana. Aquesta setmana, el Marc Ribas s’ha desplaçat amb el seu equip fins al Mercat de la Boqueria de Barcelona, a la recerca del millor restaurant de l’emplaçament. El que ningú esperava és que tingués un dels millors finals que s’han pogut gaudir mai.

El lloc escollit per realitzar el programa va ser un dels racons més mítics de la capital catalana: el Mercat de la Boqueria, un emplaçament que ha seguit conservant l’esperit popular dels mercats de sempre, malgrat les fortes transformacions que ha patit el seu entorn. 

Hi participaven quatre dels restaurants més mítics de la Boqueria

Pel que fa als participants, ahir es va comptar amb en Quim Màrquez, propietari d’una parada que rep el nom de ‘El Quim de la Boqueria’ i que competia amb l’ajuda del seu fill Yuri, l’escollit per heretar el negoci familiar.

També participava el ‘Kiosk Universal’, representat pels copropietaris Alfonso i Benja Domínguez, uns germans que pràcticament s’han criat al mercat. I, per acabar, el programa va gaudir de la participació del mític Juanito Bayen, que porta més de 60 anys al darrere del restaurant ‘El Pinotxo’ i que és conegut per tothom que freqüenta la Boqueria. En aquest cas, el Juanito participava amb el Jordi Asín, la seva mà dreta.

El programa es va desenvolupar en la seva tònica habitual, i cada concursant va aportar tot el que va poder per tal d’aconseguir ser el millor de tot el mercat. El que no esperava ningú és que el final del programa es configuraria com el més emotiu de les dues temporades amb les quals compta ‘Joc de Cartes’.

El Juanito va prendre la decisió de donar el premi

I és que per primera vegada a la vida, els concursants van decidir deixar de banda la rivalitat que sempre els caracteritza i es van posar d’acord pel bé comú. Més concretament, va ser cosa del Quim Màrquez i dels germans Domínguez, que van concordar en què el Juanito Bayen mereixia el premi més que ningú d’ells dos.

Va ser aleshores quan es va poder comprovar que, efectivament, el propietari del restaurant ‘El Pinotxo’ era el merescut guanyador. I és que el Juanito, en lloc de quedar-se amb els 5.000 euros del premi per tal de destinar-lo a millorar el seu local, va preferir donar-los al Casal d’infants del  Raval, que és una associació que busca aconseguir millores en la qualitat de vida de persones que es troben en risc o en situació d’exclusió social.

Després del gest solidari del Juanito, Twitter va començar a treure fum i es va omplir de comentaris que admiraven i adulaven l’acció duta a terme pel propietari del restaurant, i que consideraven que l’emissió del programa d’ahir havia estat «un capitolàs».


Comentaris

envia el comentari