Pablo Motos a 'El Hormiguero'

Polèmica a Antena 3: Multen 'El Hormiguero' pel què hi ha a la seva taula

La sanció supera els 230.000 euros

'El Hormiguero' sembla que fa uns dies que no deixa de ser notícia, i precisament no per coses positives. Així, aquesta setmana el seu plató ha acabat destrossat després del repte de Pilar Rubio i el gendre de Paz Padilla ha criticat durament al programa. Per què? Per la seva entrevista a María Pombo. 

Doncs bé, ara s'ha pogut saber que el programa ha incomplert amb la llei en tenir un objecte sobre la seva taula que no podia estar allà. Precisament per aquest motiu, segons publica el mitjà 'Huffington Post', ha rebut una multa, de la qual s'haurà de fer càrrec Antena 3. Multa que supera els 230.000 euros. 

Element inapropiat

La Llei General de Comunicació Audiovisual és molt fèrria pel que fa al fet que existeixi publicitat encoberta a la televisió. I precisament per aquest motiu ara ha estat sancionada Atresmedia. I és que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha considerat que aquest grup ha incomplert aquella norma. Sí, ha establert que ha comès dues infraccions en aquest sentit. 

Així, en primer lloc, ha sancionat a Antena 3 amb una multa de 232.970 euros pel que ha passat a 'El Hormiguero'. En concret, per la publicitat encoberta a la marca 'Carolina Herrera' i als seus dos productes 'Bad Boy' i 'Bad Girl', els quals es van col·locar a la taula. Això va passar a l'espai del dia 3 d'octubre de 2019, on van estar com a convidats la model Karlie Kloss i l'actor Ed Skrein. 

De la mateixa manera, Atresmedia també haurà de pagar una altra multa per una qüestió similar. En concret, haurà d'abonar 162.132 euros per la publicitat encoberta de l'empresa 'Grupo Abrasador' al programa 'El Jefe Infiltrado' del 9 de maig de 2019. 

Amb la resolució citada de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència es posa punt final al qual correspon a la via administrativa. En el cas que el mencionat grup mediàtic desitgi actuar contra aquella, haurà de recórrer a la decisió. Exactament, podrà presentar un recurs per la via contenciosa-administrativa davant de l'Audiència Nacional. Dos emesos són els que té per a, si no hi està d'acord, actuar davant la mesura presa per la CNMC.