Xavier Sardà torna a TVE envoltat d'una gran polèmica

El periodista català recuperarà 'Juego de niños', el mateix programa que fa 30 anys el va fer debutar a la televisió

Xavier Sardà, en una imatge d'arxiu
Polèmica pel retorn de Xavier Sardà a TVE | CatalunyaDiari.cat

Tal com va anunciar 'El Periódico' el passat divendres, el periodista, tertulià, presentador de televisió i sovint showman, Xavier Sardà tornarà a presentar un programa de televisió a TVE. Entre febrer i març del 2019, està previst que el català recuperi un dels programes mítics de la cadena, 'Juego de niños', amb el qual el mateix Sardà va debutar l'any 1990.

La cosa no aniria més enllà de saber si un programa de fa 30 anys és viable en la televisió actual, si no fos perquè la reconeguda proximitat de Xavier Sardà al PSOE, l'actual partit de govern, ha fet saltar la polèmica. En concret, aquelles veus més crítiques amb els darrers canvis ocorreguts a la cadena de televisió pública no veuen bé el retorn del català a la petita pantalla. Una part de la xarxa ha reaccionat amb duresa contra la decisió de recuperar Sardà, a qui acusen de partidista.

El retorn de Sardà hauria estat vetat al 2013

Ara bé, també cal dir que sembla que el retorn de 'Juego de niños' amb Xavier Sardà al capdavant ja es va proposar el 2013, però que en aquell moment es va descartar quan el consell d'administració de RTVE va al·legar manca de patrocini.

Un fet que en aquell moment va alterar Sardà, ja que segons ell feia nou mesos que preparaven el programa, comptant amb el suport i «entusiasme» de l'equip directiu de TVE. Sardà no va dubtar en assenyalar directament el govern del PP en unes declaracions que també van portar cua: «Algú per damunt dels directius de TVE els ha deixat en molt mal lloc: si el Sardà no havia de tornar a TVE, ho podien haver dit abans».

El nou 'Juego de niños'

Segons apunten fonts de TVE, el retorn del show televisiu mantindrà l'essència de l'original, seguint la mateixa idea però també amb moltes novetats. El nou 'Juego de niños' tindrà una durada de 90 minuts, pels 30 que tenia originalment; i si bé mantindrà els mítics 'gallifantes' en el concurs en què s'havia d'endevinar una paraula a partir de les definicions d'un grup de nens, buscarà ara convertir-se en un show de gran format, que inclourà, per començar, el retorn dels nens que van participar 30 anys enrere.


Comentaris

envia el comentari