'Polònia' i 'Com si fos ahir' no es cancel·len i tornen al novembre

Ho ha anunciat la Corporació, després que Sanchís donés la mala notícia la setmana passada

Imatge d'un gag del 'Polònia', de TV3, 07/07/2020
Encara que sigui uns mesos més tard del normal, finalment 'Polònia' i 'Com si fos ahir' tornen al novembre | Twitter (@poloniatv3)

Fa una setmana, sortia a la llum una notícia que va deixar molt entristits a un gran sector dels espectadors de TV3: el programa satíric per excel·lència, 'Polònia', no tornaria al mes de setembre per falta de pressupost. Passava el mateix amb la sèrie de després de dinar, 'Com si fos ahir'. Doncs ara, la CCMA ha anunciat que finalment sí que tornaran amb una nova temporada a la tardor. 

Segons ha confirmat aquest mateix dimarts la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), institució la qual ha explicat que els dos programes tornaran el mes de novembre, i no al setembre com es fa de normal. Han justificat aquest canvi per la forta caiguda dels ingressos publicitaris que han patit amb la crisi sanitària per la Covid-19. Aquesta davallada en ingressos ha suposat que la cadena hagi tancat el curs amb una previsió d'ingressos de quinze milions d'euros menys que els previstos. 

Així doncs, els dos programes es reincorporaran a la graella de la cadena pública catalana. Segons la Corporació, des del principi ha estat «voluntat expressa» recuperar aquests dos projectes — encara que finalment acabi sent dos mesos després de l'habitual —. Tot i això, també han comunicat que la reestrena dels programes es podria avançar al setembre en cas que la situació econòmica de la CCMA millorés.

«No podem dir quin mes tornarà el 'Polònia'»

Vicent Sanchis va ser l'encarregat de donar la mala notícia el passat dimecres al programa 'Els matins de TV3'. Segons va explicar, el mateix mes de març la cadena pública catalana va perdre el 80% dels seus ingressos per publicitat, una crisi que es va mantenir durant els mesos de confinament.

Com que TV3 no pot endeutar-se, es donava per fet que alguns dels seus programes més cars no podrien tornar quan s'enceti la nova temporada televisiva, que habitualment comença al setembre i s'allarga fins als mesos de maig i juny.

És per això que va ser molt clar en la seva explicació: «Ara mateix no podem dir quin mes tornarà el 'Polònia'. A l'abril hem fet un pla de contenció amb 15 milions d'euros menys. Hem hagut de reduir continguts, els programes del setembre: o ajornar-los fins a no sabem quan o prescindir-ne. L'única manera d'eixugar despeses és retallar. Hem hagut d'afectar aquests dos grans programes perquè són els de màxim pressupost: el culebrot i 'Polònia'».


Comentaris

envia el comentari