ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

El ‘Polònia’ va frenar un gag sobre els Jordis pel seu empresonament

La guionista Júlia Cot era l'encarregada d'escriure un esquetx sobre la visita de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Madrid

Jordi Sánchez, caracteritzat pel Polònia, mai va poder protagonitzar el gag en ser empresonat
Jordi Sánchez, caracteritzat pel Polònia, mai va poder protagonitzar el gag en ser empresonat | TV3

La política catalana manté, des de fa molts anys, una connexió entranyable amb el ‘Polònia’. Tant és així, de fet, que TV3 emet el programa de sàtira política pràcticament cada dijous des de 2004 i han estat molts els polítics que han estat caracteritzats per l’equip de Toni Soler. Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en aquest sentit, també van ser una de les peces claus del programa en el moment d’auge del conflicte polític existent a Catalunya.

La seva imitació, però, va patir un recés important tot just fa un any, quan van ser empresonats a Soto del Real. Aleshores, el 'Polònia' els va dedicar un gag d’allò més recordat i a través del qual es denunciava el seu empresonament. La directriu de l’Audiència Nacional, però, va fer canviar de plans a un programa que ja havia encomanat a la guionista Júlia Cot un esquetx sobre la visita dels ‘Jordis’ a Madrid.

El gag sobre els ‘Jordis’ que mai va veure la llum

«Avui que fa un any de l’empresonament dels ‘Jordis’ vull explicar una anècdota personal. Treballo al programa Polònia i ara també fa un any estàvem escrivint l’sketch sobre la declaració de Sánchez i Cuixart, que anaven a Madrid aquella setmana», ha revelat la guionista Júlia Cot a través del seu Twitter personal.

Cot, que destaca que era l’encarregada d’escriure el gag, n’explica l’argument: «Sánchez i Cuixart havien contractat un karateka tipus Cato de l’Inspector Clouseau perquè els ataqués en qualsevol moment, per sorpresa. Era la forma d’estar sempre alerta i preparats per les hòsties que els poguessin caure de Madrid».

El guió es va quedar a l’ordinador

És la darrera denúncia de Cot en relació a un gag que mai va veure la llum. «Però el dia abans de la gravació els van empresonar i òbviament l’sketch mai es va gravar. El fet sobre el que nosaltres bromejàvem de cop s’havia convertit en un drama i en una injustícia. Havíem pecat de naïfs», explicava mentre apuntalava: «El guió va quedar al meu ordinador. Ara ja porten un puto any a la presó per delictes inventats».


Comentaris

envia el comentari