Jorge Fernández, presentador de 'La Ruleta de la Suerte'.

El popular menjar que li va causar una greu malaltia a Jorge Fernández: «Estava fatal»

La malaltia va estar a punt de costar-li la feina al presentador

Jorge Fernández és una de les cares més mítiques de la televisió. I no és estrany, ja que són molts els anys des que ens acompanya cada dia a través de La Ruleta de la Suerte. El presentador, que ens ha regalat molts moments èpics, va estar a punt de deixar de presentar el programa per un problema de salut.

La malaltia que va acompanyar Jorge Fernández durant 3 anys

Fa aproximadament cinc anys, Jorge Fernández passava per un dels moments més complicats de la seva vida. Fins aleshores es trobava al capdavant del programa, però tot va canviar quan va passar una cosa inesperada.

Imatge de Jorge Fernández, presentador de La Ruleta de la Suerte a Antena 3
Va estar molt de temps sense conèixer la causa de la seva malaltia. | Antena 3

 

Pel que sembla, el presentador va patir una picada de paparra. Aquest fet li va comportar una pèrdua de pes, ni més ni menys que 13 quilos, una cosa que va fer que es replantegés moltes coses. «Tres anys és molt de temps veient-te malament, cada vegada pitjor, sense que ningú sàpiga què tens».

«No podia aixecar ni un got. Em feia mal tot. El meu cos rebutjava fins a l'aigua. No podia veure'm al mirall. Sentia un rebuig cap a mi mateix brutal. Quantes llàgrimes he deixat anar abans de sortir a gravar! M'havia d'haver retirat del programa perquè estava fatal, però soc molt tossut», afirmava en una entrevista per a Men's Health.

Aquest fet desafortunat va ser el que li va ocasionar posteriorment la malaltia de Lyme, la qual li va fer perdre aquesta quantitat de pes. Aquesta infecció bacteriana es contrau a través de la picada d'una paparra infectada. Entre els símptomes que pot presentar alguns poden arribar a afectar el sistema nerviós, el cor i les articulacions.

L'aliment que va posar en risc la salut del presentador

D'altra banda, va haver de compaginar els símptomes de la malaltia de Lyme amb un problema que afectava el seu sistema gastrointestinal. Pel que sembla, els nivells de mercuri al seu cos eren molt superiors a la mitjana. Tot i això, després de molt de temps sense saber certament el que estava passant, el presentador va acabar descobrint que la tonyina va ser el detonant de tot.

Tonyina en llauna
La tonyina formava part de la seva dieta diària. | Getty Images
 

Tot i això, Jorge Fernández segueix apostant per un consum de peix moderat i segur. Encara que la tonyina va ser la que li va acabar originant aquesta malaltia, el presentador explica que el seu consum ens aporta enormes beneficis per a la salut.

«Segueixo pensant que el consum moderat de peix continua sent segur, a més, és un aliment que ens aporta quantitat de beneficis. Només caldria triar el tipus de peix que consumirem i la quantitat setmanal», apuntava durant l'entrevista.

I és que, pel que sembla, aquest tipus de metalls hi són presents en diversos tipus de peix. Això sí, una cosa que hem de tenir en compte és que es troba unit a les proteïnes, i per tant és indiferent la forma en què es cuini.

A més, Jorge Fernández també explica que la forma en què es troba aquest peix (bé sigui congelat, fresc o enllaunat) tampoc no influeix en el contingut de mercuri que presenti. Les sardines, les anxoves i el gall tampoc són els únics peixos que tenen lloc dins la seva rutina alimentària.

De tota manera, la millor manera de prevenir i evitar un excés de mercuri al nostre organisme és seleccionant el peix que volem consumir, així com la freqüència de la seva ingesta. D'aquesta manera, el millor és menjar-ho només dues o tres vegades per setmana.

Imatge d'un plat de sardines.
El presentador prefereix menjar peix amb una menor presència de mercuri. | Getty Images
 

També és important que parem atenció si patim determinats símptomes. En aquest sentit, el presentador fa referència a la seva pròpia experiència: «Si hi ha símptomes d'intoxicació, quelació intravenosa o per via oral depenent del que opini el doctor, és recomanable recórrer a una anàlisi capil·lar de metalls a l'organisme per detectar-ne el nivell de contaminació al cos».