IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Pordede, Plusdede i Megadede: com entrar i millors alternatives

Què va passar amb Pordede i les seves successores, Plusdede i Megadede. T'expliquem com pots accedir en l'actualitat.

Logotip de Megadede
Les millors alternatives a Megadede actualment | Megadede

Fa uns anys, la millor manera de veure les estrenes de sèries i pel·lícules de forma completament gratuïta era Pordede, una pàgina web que es va convertir en la favorita dels usuaris per diversos motius. A continuació, repassem què va passar amb Pordede i els llocs web que van venir després: Plusdede i Megadede. T'expliquem també com hi podem accedir en l'actualitat i les millors alternatives que han sorgit en els darrers anys.

Pordede

Mentre algunes pàgines web com Series Pepito o Series Yonkis es veien obligades a tancar per decisió de la justícia espanyola (algunes segueixen en operatiu sota altres dominis), d'altres oferien alternatives poc atractives o carregades de publicitat. És per això que, a principis de 2017, la pàgina web Pordede va començar a rebre milers d'usuaris diaris. Els motius eren els següents:

  • Pordede oferia als usuaris la possibilitat de crear un calendari amb les estrenes dels capítols de les sèries que seguien. Quan sortia un nou capítol, l'usuari rebia una notificació.
  • La quantitat i qualitat dels enllaços era més que generosa. Els usuaris podien deixar un comentari en cada enllaç de streaming o descàrrega per saber si aquest estava trencat o la qualitat no era òptima.
  • La comunitat d'usuaris va créixer de manera excepcional, motiu pel qual va augmentar la quantitat de comentaris, opinions i interaccions. Es tractava d'una comunitat online consolidada.
  • El disseny del lloc web era un dels més senzills i intuïtius que es podia trobar.

Tot això va canviar a mitjans de l’any 2017, quan Pordede va patir un hackeig i les dades personals de milers d’usuaris, com contrasenyes i direccions mail, es van veure compromeses. A finals del mateix any i, a petició dels mateixos usuaris, el lloc web va tornar a obrir amb el següent missatge: «Han estat mesos molt durs de pèrdues, traïcions, i en definitiva molt treball per reconstruir mesos que algú va decidir ‘carregar-se’ en aquell fatídic dia».

Plusdede

A mitjans del 2018, la Guàrdia Civil va dur a terme el tancament de 23 pàgines web que oferien enllaços a continguts de tercers (com sèries i pel·lícules), el que va provocar el tancament definitiu del domini Pordede. Malgrat això, els administradors de la web ja s’havien avançat i poc després van anunciar Plusdede, calcada a l’anterior i amb la mateixa base de dades.

Els usuaris que prèviament s'havien registrat a Pordede podien accedir sense cap mena de problema a Plusdede, amb el seu calendari i opcions de personalització intactes. Malauradament, aquest nou domini va haver de tancar poc després: «El motiu és que vam rebre un 'avís' on consta la direcció personal d'un membre de l'equip, i l'endemà uns quants integrants van decidir abandonar. No queda una altra que tancar», van anunciar els administradors.

Megadede

El darrer intent de mantenir viva la comunitat és Megadede, una nova plataforma per veure sèries i pel·lícules online. Tot i que al principi va seguir el model de les seves dues predecessores, en l'actualitat es tracta d'una aplicació per a dispositius mòbils. Això ha fet que molts usuaris busquin alternatives més senzilles.

¿Com entrar a Megadede en l’actualitat?

Si accedim a la pàgina oficial de Megadede, podem descarregar-nos un arxiu .apk, que només es pot instal·lar en dispositius Android. D'altra banda, necessitaràs configurar el telèfon perquè permeti instal·lar aplicacions que no siguin de Google Play. Pots trobar un tutorial detallat a la mateixa pàgina web de Megadede.

Tot i que l'aplicació de Megadede és bastant funcional i conserva el disseny de les pàgines web anteriors, les opinions dels usuaris deixen entreveure que l'estabilitat del servei ja no és la mateixa i els enllaços no sempre son de qualitat. A més, com estem reproduint els continguts en un telèfon mòbil o tauleta, necessitem un aparell com Chromecast per poder veure les sèries i pel·lícules al televisor.

Millors alternatives a Megadede

Tot i que Megadede no deixa de ser una opció interessant, actualment hi ha un munt d’alternatives per veure pel·lícules i sèries online. En algunes webs no necessari registrar-se, mentre que d’altres ens permeten veure contingut en streaming o descarregar arxius sense haver de completar cap registre. Per conèixer totes les opcions, hem fet una llista -actualitzada permanentment- amb totes les pàgines web per veure sèries, i una altra llista amb webs per veure pel·lícules online sense pagar res.


Comentaris

envia el comentari