El presentador Carlos Sobera confessa que pateix diabetis

Es tracta d'una malaltia crònica amb la qual conviu des de fa set anys, i que li ha generat especial preocupació per l'alimentació de les seves filles

El presentador Carlos Sobera ha confesado que padece diabetes de tipo 2
Carlos Sobera ha confessat que pateix diabetis de tipus dos | CatalunyaDiari.cat

El popular presentador Carlos Sobera ha decidit aprofitar la campanya «Que la diabetis no et pari», estrenada amb motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia crònica, per revelar que ell és un dels que la pateixen. «Tinc el sucre a 300, que és una barbaritat», ha assegurat el coordinador de 'First Dates' en una entrevista a 'El Mundo', que també ha assenyalat que el tipus de diabetis que pateix ell és el dos. 

«L'octubre de 2011 em vaig fer unes proves rutinàries, perquè feia dos o tres anys que no m'havia fet cap», ha continuat dient Sobera, per afegir que la seva dona, Patricia, va ser qui li va donar la notícia després de revisar els resultats. «En aquell moment estava a Euskadi. Quan vaig tornar a Madrid, el primer que vaig fer va ser anar directament a la clínica per fer-me una segona prova», ha insistit. En aquest sentit, l'estrella de Telecinco ha detallat com la seva malaltia li ha canviat la vida. 

«La diabetis és un enemic silenciós»

Segons el presentador, el que més va influir en la seva malaltia és que en aquell moment tenia a càrrec dos programes de televisió alhora, un al País Basc i un altre a Madrid, a més d'una «obra de teatre». «El típic que vas amb pressa i corrents, i menges malament. També està el factor de l'edat», ha indicat el presentador. 

La seva vida, però, també ha canviat en certa mesura, i és que ara el basc ha decidit prendre's les coses amb més calma. «Ja no corro, no m'atabalo. He tallat amb aquell estrès radicalment», ha insistit. 

El presentador Carlos Sobera junto a su pareja, Patricia Santamarina
Carlos Sobera al costat de la seva parella, Patricia Santamarina  | CatalunyaDiari.cat

 

«Te n'adones que la diabetis és un enemic silenciós, al qual s'ha de combatre sempre», ha reflexionat Sobera, que ha reconegut que el que més li va preocupar, i que encara li preocupa, va ser que la seva filla biològica, fruit del seu matrimoni amb la productora Patricia Santamarina, pogués heretar la malaltia. «M'obsessiona que la meva filla pugui tenir el mateix problema que jo», ha confessat. 

Preocupat per les seves dues filles

En aquest sentit, ha explicat també que a la petita li han intentat «controlar» l'alimentació, arribant fins i tot a «dosificar» la quantitat de llepolies que té permès menjar. Pel que fa a la gran, que no és biològica sinó d'una relació anterior, ha explicat que també li preocupa, però que «és conscient ja» que s'ha de cuidar. D'altra banda, Sobera també ha volgut llançar un missatge a favor de la visibilitat de la diabetis, perquè considera que moltes persones no s'atreveixen a parlar obertament sobre el tema. 

«Quan em van declarar oficialment diabètic, em va sorprendre que hi hagués gent a la qual li fes vergonya dir el que és, cosa que no entenc. S'ha de ser responsable i enfrontar la realitat», ha conclòs. 

Belén Esteban també és diabetica

Aquest dimecres, Dia Mundial de la Diabetis, la coneguda col·laboradora Belén Esteban també s'ha volgut sumar a la campanya de visibilització de la diabetis, confessant a 'Ya es mediodía' com aconsegueix conviure ella amb la malaltia. «Tinc diabetis des dels deu anys, i ho he passat molt malament», començava la col·laboradora, que també ha volgut explicar com funciona la bombona d'insulina que s'emporta a totes bandes, i que ha recomanat per a tots aquells que pateixin la malaltia.

Belén Esteban muestra la bomba de insulina que lleva junto a ella cada día
Belén Esteban ha explicat a 'Ya es mediodía' com aconsegueix conviure amb la seva diabetis | Telecinco

 

Segons la princesa del poble, qui li va dir a ella que l'havia de tenir sempre a sobre va ser la seva parella, Miguel. «Em va parlar de la bombona d'insulina, i jo no estava molt convençuda, però al final me la vaig posar i em va canviar la vida. Sempre la porto a dins del sostenidor, i també la portaré el dia del meu casament, que segur que em passaré de sucre», ha assegurat Belén, amb un to humorístic. 

En aquest sentit, Esteban també va recomanar el seu ús, explicant que si bé és molt cara, felicitant la Seguretat Social per assumir el seu cost, pot resultar de vital importància. «He baixat de pes i m'he desinflat. T'avisa de les dosis que t'has de posar i et regula», ha dit. Aprofitant la seva intervenció, la catalana Aramís Fuster també va dir que pateix diabetis de tipus dos, i es va mostrar interessada a adquirir una bombona.


Comentaris

envia el comentari