Fotomuntatge dels participants i jurat de Masterchef Celebrity i el rostre d'Arkano, un dels rapers més influents d'Espanya

El problema de salut que amaga Arkano, el raper de 'Masterchef Celebrity'

Arkano ha revelat aquest detall a través de les xarxes socials

Després del brillant pas per l'última edició de 'Masterchef Celebrity', el raper Arkano ha aconseguit guanyar-se l'afecte de molts espectadors de televisió que encara no el coneixien.

El jove cantant ja havia participat com a assessor de Melendi al concurs 'La Voz Kids' així com enlluernat en 2019 com a presentador d'un revolucionari programa per a TVE. Un espai produït per 'Producciones de Barrio', empresa encarregada de realitzar 'Salvados', per tractar temes que preocupen avui dia als joves: el masclisme, 'bullying', sexe, drogues, etc.

Tot i el seu exitós recorregut televisiu, el raper seguia sent un autèntic desconegut per a gran part del públic generalista. No obstant això, dins del seu sector és considerat tot un referent i, probablement, el 'freestyler' més influent d'Espanya.

Arkano, de guanyar batalles de galls a triomfar a la televisió generalista

Guillermo Rodríguez, conegut artísticament com a Arkano, es va convertir en un veritable ídol de masses després de guanyar el títol nacional de 'Red Bull de los Gallos' amb tan sols 15 anys.

Aquell mateix any es va convertir en subcampió de la 'Hipnotik', festival dedicat al hip-hop i des de llavors ha viatjat per tot el món portant el seu rap a dalt de tot.

Fins i tot el jove va aconseguir batre el Rècord Guinness després d'improvisar de manera continuada durant 24 hores, 34 minuts i 27 segons. Només va fer breus aturades per ingerir líquids i batuts en qüestió de segons.

Tot i això, més enllà de marcar una fita dins l'art de la improvisació, Arkano s'ha convertit en un gran referent social. No només per la seva participació en causes benèfiques, sinó per convertir-se en una icona de la lluita contra l'homofòbia i el masclisme existent en aquest tipus de música.

Imatge d'Arkano dins del programa Masterchef Celebrity
Arkano ja va ser expulsat de la darrera edició de 'Masterchef Celebrity' | Instagram

Ara, el noi ha tornat a ser notícia per donar visibilitat a la malaltia que pateix, un problema auditiu que ha reconegut patir des de fa anys.

El problema auditiu d'Arkano, un gran repte pel seu treball a la música

Malgrat que el raper sempre ha destacat per la seva espontaneïtat i sinceritat davant dels mitjans de comunicació, el jove mai havia parlat de la malaltia que pateix. Però, aprofitant la seva participació en una campanya publicitària, Arkano ha volgut compartir amb més d'un milió de seguidors alguns detalls sobre el seu problema auditiu.

«És molt curiós com mai havia tingut present la salut auditiva fins que vaig començar amb el meu problema d'acúfens, ara entenc com n'és d'important tenir-la en compte», se sincerava al seu compte d'Instagram.

Concretament, Arkano pateix un problema d'acúfens, una malaltia que el porta a percebre brunzits o xiulets molt molestos sense que hi hagi cap origen extern.

«És un honor que m'hagin triat per apadrinar la iniciativa 'Oyeah - Listen Responsibly' d'@gaes_centros_auditivos, amb la qual busquem conscienciar de la importància de protegir les nostres orelles des de ben aviat», indicava sobre la campanya en què està participant.

Tot i que el raper no ha donat més informació sobre les dificultats que li causa la seva malaltia diàriament, podem pensar que potser el problema ha sorgit pel seu treball a la música. Sí, perquè l'exposició continuada a sons forts sol ser una de les causes principals d'aquesta malaltia, per la qual cosa sol afectar professionals de la indústria musical.

Tot i això, la intensitat dels xiulets resulta molt variable en funció del grau de cada malaltia. Uns detalls, però, que Arkano no ha volgut revelar, ni tampoc ha assenyalat si recorre a alguna mena de tractament per evitar les molèsties, ja que es tracta d'una malaltia sense cura.