Toni Soler, hauria facturat més de 23 milions d'euros en quatre anys

Soler és el creador dels programes d'èxit 'Polònia' i 'Crackòvia' | Actualment està treballant per Mediaset, amb 'Todo es Mentira'

Toni Soler és el creador de Minoria Absoluta
Toni Soler és el creador de Minoria Absoluta | Catalunya Diari

En menys de quatre anys, la productora Minoria Absoluta hauria facturat 23.186.636,90 euros. Així ho ha revelat el diari 'El Mundo', segons els mateixos informes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Des del 29 de juliol de 2015 fins al febrer del 2019, la xifra que factura Minoria Absoluta a la Generalitat és de 152.333 euros cada setmana, que es tradueix a 544.543 euros cada mes i 6.5 milions d'euros anuals. Aquests números sumen més de 23 milions en només quatre anys.

Toni Soler és el creador de Minoria Absoluta, empresa que compta amb una llarga trajectòria en la producció de programes d'humor, entreteniment i actualitat, tant a televisió com a ràdio. Entre els seus grans èxits es troba el programa de 'TV3' 'Polònia' i la seva versió d'esports, 'Crackòvia', així com el programa 'La segona hora' de 'RAC1', entre altres. Actualment, Soler és el productor també de 'Todo es Mentira' el programa que presenta Risto Mejide a 'Cuatro'.

La seva història

Fa tant sols dues setmanes, Toni Soler va fer 54 anys, i la tranquil·litat econòmica que disposa és innegable. Soler és fill d'una escriptora i d'un director d'una oficina del Banc Hispano-Americano, Carme Guasch i Antonio Soler. Va estudiar Història a la Universitat de Barcelona. Tot i que a la seva mare mai li va agradar la idea que es dediqués al món de l'humor, el català va entrar a l'equip de Buenafuente l'any 1995, a 'El Terrat', el programa de ràdio de 'Cadena Ser'.

Després del seu bon inici en la ràdio i que Buenafuente fes el salt a la televisió, Soler va llançar el seu propi programa a 'RAC1', 'Minoria Absoluta', que després es convertiria en el nom de la seva productora, i que va guanyar un Ondas a millor espai de ràdio d'Espanya. Finalment, després de diversos espais que van acabar en fracàs, Soler va crear 'Polònia', el programa que el faria ric i famós als 41 anys.

El gran èxit del programa de sàtira i humor polític el va llançar a crear la versió esportiva, 'Crackòvia', que es va convertir en un altre triomf pel català. Soler va intentar vendre els seus espais fora del territori autonòmic, com 'Frío' a 'Telemadrid' o 'La escobilla nacional' a 'Antena3', però van haver d'acabar per baixa audiència. El productor ràpidament es va adonar que el seu nínxol de mercat es situava a Catalunya, on tot el que tocava es convertia en or.

Toni Soler i els seus col·laboradors a 'Està Passant'
Toni Soler i els seus col·laboradors a 'Està Passant' | Minoria Absoluta

 

Èxit rere èxit

A poc a poc els contractes anaven arribant. Quan l'ajuntament de Barcelona va decidir invertir 2.5 milions d'euros en la celebració del tricentenari del 1714, Trias va tenir clara la destinació del finançament, que va anar a la productora de Soler. Tamb é va rebre, els següents tres anys, centenars de milers d'euros de subvencions de l'Institut Català de les Empreses Culturals (Icec). Concretament, 818.537 euros.

Ara, Soler està intentant remuntar les tardes de 'Cuatro' amb 'Todo es Mentira', tot i que encara no han aconseguit superar el 'share' de 'First Dates'. Mentrestant, però, Toni segueix amb els seus projectes a Catalunya. Actualment és líder amb 'Està Passant', l'informatiu satíric de 'TV3', presentat pel mateix Soler i per Jair Domínguez.

També et pot interessar...


Comentaris
Josep maria
No sé de què se quejen. El rey y su fecunda família cobran mucho por no hacer Nada. Al menos Toni hace tenir que falta nos hace en este país en Blanco h negro.
Davidson
Altres cobren 3 o 4 vegades mes per criticar a la gent que no te la seva mateixa convoccio politica, d'altres per fer safareig, entre d altres coses, almenys polonia es un gran programa i crec que no facil de fer!

envia el comentari