Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ana Rosa Quintana al seu programa

Les imatges de Barcelona que han fet esclatar Ana Rosa

La presentadora ha plantejat que potser la culpa és dels mitjans de comunicació

Ana Rosa Quintana al seu programaLa presentadora s'ha mostrat decebuda per les imatges mostrades | Telecinco

La fase 0 de la desescalada està portant imatges irresponsables  sobre part de la població que decideix reunir-se amb amics i familiars aprofitant les franges horàries permeses per sortir. ‘El programa d’Ana Rosa’ ha comentat unes imatges  on es poden veure a diversos grups de jove a la Barceloneta, incomplint la distància de seguretat i les mesures  de seguretat i higiene.

Ana Rosa Quintana ha criticat durament les imatges, fins al punt de plantejar-se si els mitjans  de comunicació han estat els causants d’aquesta despreocupació  i poc alarmisme per part de la població.

Ha estat culpa dels mitjans?

Així, la presentadora  ha volgut reivindicar que aquests són casos puntuals  i hi ha «milers i milers de persones» al país que segueixen les mesures i estan sent responsables  sobre la situació. Tot i això, no ha desaprofitat per carregar contra els protagonistes de les imatges: «Aquesta gent no és més lliure que la resta de ciutadans. El que són és més egoistes».

«Aquestes persones després tornen a casa i interactuen amb altra gent. És que no ho entenc», comentava incrèdula la presentadora. I amb això platejava una pregunta  als col·laboradors del programa: «Hem pecat els mitjans de comunicació en aquesta pandèmia, jo la primera,  de no haver posat les imatges més crues?».

«Segurament aquesta gent que es reuneix no ha vist persones de la seva mateixa edat intubades a l’UCI. No han vist cadàvers, ni fèretres, ni les pitjors imatges dels hospitals. Doncs potser ens hem equivocat», plantejava la periodista.

Sensacionalisme o realitat?

Patricia Pardo, col·laboradora del programa, ha volgut donar-li la raó a  Ana Rosa: «Des del principi hem estat massa tous». Així, sorgia una altra qüestió damunt la taula: es consideraria sensacionalisme  mostrar les imatges més dures de la pandèmia  o són realment necessàries perquè el món entengui la gravetat de la situació?

Patricia Pardo  afirma que «no és sensacionalisme, és la vida. Està passant, segueix passant, ja han mort 25.000 persones», recordava. Així, han volgut comparar-ho amb les campanyes de tràfic, on es mostren imatges  d’accidents reals i no amaguen les conseqüències  que pot tenir una mala conducció.

En aquest cas s’ha optat per «suavitzar» les imatges  i en conseqüència la gent no està tan preocupada com hauria de ser.  «Ens hem convertit en una societat infantilitzada, on diem ‘sensacionalisme’  a tot allò que no volem veure. I no veure aquestes imatges  pot portar la conseqüència contrària: donar-li l’esquena a la realitat», explicava Pardo.

Així, la col·laboradora argumentava que hi ha gent que ha demostrat  «que no té cap responsabilitat». Tot i que ella no és partidària de les sancions econòmiques, afirma que en aquest cas «hi ha molta gent que es mereix una multa».