Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí

Els programes de TV3 'Polònia' i 'Com si fos ahir' tornaran tard, al novembre

Ho ha confirmat la televisió pública catalana

La televisió pública de Catalunya, TV3, ha confirmat que les emissions dels nous capítols del 'Polònia' i la sèrie diària 'Com si fos ahir' tornaran al novembre  per formar part de l'oferta de continguts de la temporada de tardor. La dràstica davallada d'ingressos publicitaris  a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a revisar la producció audiovisual de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i en el seu moment es va deixar la porta oberta a suspendre definitivament aquests dos programes, líders d'audiència.

Tot i això, TV3 s'ha compromès amb la  recuperació de l'emissió, a tot estirar, a partir de la primera setmana de novembre de 2020. La data, però, es manté oberta i es podria avançar sempre que millori la previsió d'ingressos a la CCMA. Actualment, està previst que es tanqui la temporada amb 15 milions d'euros  menys pel concepte d'ingressos publicitaris.

En aquest sentit, actors com Roger Coma vinculats a la sèrie de sobretaula han publicat diversos vídeos a le xarxes socials amb el hashtag #salvemlaficció  on reivindiquen la importància d'aquest format en la cultura audiovisual catalana.

 

Vicent Sanchís va avisar dels moments complicats de la televisió catalana

El director de TV3, Vicent Sanchís, va avançar fa uns dies els problemes econòmics que té la televisió catalana a causa del coronavirus. Aquesta situació obligava a retirar, com a mínim aquest any, dos dels programes emblemàtics de la casa: 'Polònia' i 'Com si fos ahir'. De fet, en l'últim programa d'Està passant' de TV3, el presentador, Toni Soler, va dir que dedicava el programa «el programa als nostres companys de 'Polònia' perquè, passi el que passi, són els millors».

Des de llavors, molta gent estava preocupada per la possible falta del 'Polònia'. Això sí, diuen que l'esperança és l'últim que es perd, així que els seguidors de l'icònic programa de TV3, així com els de 'Com si fos ahir', poden estar contents perquè finalment els dos programes tornaran, a priori, al novembre  amb l'inici de la  temporada de tardor de la televisió catalana. Qui sap, si tot va bé, inclòs abans.